Alegerea episoadele 1-3 (rezumat)

0 1,626

Irfan (Halit Ergenc) este profesor de economie la universitate, un bărbat integru cu principii care l-au împiedicat să facă pe plan financiar progresele realizate de colegii săi, lucru pe care soția sa i-l reproșează deseori. În prima secvență a serialului, Irfan discută cu studenții săi despre bani și despre ce ar face sau nu ar face pentru a-i obține. După curs, Irfan care se aștepta să fie promovat în funcția de decan, este concediat după ce un coleg rival l-a acuzat pe nedrept de corupție. Toate conturile sale sunt blocate deoarece se deschide un proces împotriva lui. În aceeași zi, Irfan află că fiul său, Deniz, are o tumoare pe creier și trebuie operat de urgență.

Irfan și Eda, soția sa (Nur Fettahoğlu) apelează la rude și la cunoștințe însă toți îi refuză sub diferite pretexte. Din cauza procesului nici o companie nu îl angajează și toate băncile îi refuză cererea de împrumut.
În cele din urmă, Eda îl caută pe Egemen (Ozan Guven), cel mai bun prieten al lui Irfan, cu care au rupt legătura în ultimii ani. Este evident că Eda și Egemen au un trecut împreună. Egemen a falimentat recent dar îi promite că va face tot ce îi stă în putință pentru a-i ajuta. După aceea îl sună pe Irfan și se întâlnește cu el. Irfan îi povestește cât este de disperat și îl roagă să îl ajute să găsească un cămătar. La insistențele lui, Egemen îl duce la șeful său, Suleyman. Irfan își dă seama încă de la început că Suleyman este un mafiot periculos deși Egemen insistă că este doar un simplu om de afaceri.
În timp ce așteaptă într-o sală până când Egemen vorbește cu Suleyman, Irfan o întâlnește pe Ayşe (Asli Enver), o tânără care se află acolo pentru interviu pentru un post de asistentă. Mai târziu, datorită sfaturilor lui Irfan, Ayşe primește postul.

Irfan obține de la Suleyman banii necesari pentru operație însă la următoarea vizită la medic, el și Eda sunt sfătuiți să îl ducă pe copil în America fiindcă operația este extrem de riscantă. Acum au nevoie de o sumă mult mai mare iar Irfan apelează din nou la Egemen. La rândul său, Egemen are nevoie de bani fiindcă are datorii mari la o tipă care îl amenință și îl presează să îi returneze curând. De data aceasta, Egemen propune să fure banii de la Suleyman și să fugă amândoi din țară. Irfan acceptă fiindcă este singura lui șansă de a salva viața fiului său.

Suleyman deține câteva blocuri de apartamente de lux și i-a însărcinat pe Egemen și pe Ilay să le scoată în vânzare. Ilay (Birce Akalay) este amanta lui Suleyman și fosta logodnică a lui Irfan. Ea și Irfan au avut o despărțire urâtă dar amândoi încă au sentimente unul pentru celălalt. Nu s-au mai întâlnit de mulți ani însă Ilay a păstrat legătura cu Egemen și l-a ajutat în repetate rânduri doar pentru a putea afla de la el informații despre Irfan.

Egemen îi trimite pe Suleyman și pe Ilay în Paris cu ocazia aniversării lor, plănuind ca în acel timp, el și Irfan să organizeze o prezentare a imobilelor și să fure banii obținuți din vânzarea lor. Totul merge conform planului însă doar până la un punct fiindcă Ilay anulează plecarea în Paris și află ce a făcut Egemen. Neștiind că și Irfan a fost implicat, îl anunță pe Suleyman iar el pornește în căutarea lor.

În timp ce Irfan merge în grabă acasă după Eda și Deniz și se pregătesc să fugă din țară, Egemen merge la bancă și fiindcă nu poate să retragă întreaga sumă ci doar exact suma de care are nevoie Irfan, se decide să fugă cu banii.
Irfan îl sună disperat și fiindcă nu îi răspunde, își lasă familia la cumnata lui și merge singur la locul unde au stabilit să se întâlnească. În cele din urmă, Egemen care are mustrări de conștiință, se întoarce și îi dă banii dar chiar atunci tipa căreia el îi este dator, îi găsește și le ia geanta cu bani. Nu după mult timp, Suleyman îi găsește pe amândoi și îi duce pe un șantier să îi ucidă. Irfan îi spune că în trei luni îi va returna dublul sumei furate dar Suleyman nu se lasă înduplecat.
Între timp Ilay află că și Irfan a fost implicat și că Suleyman nu îl va lăsa cu viață. Pleacă în grabă să-l salveze și când ajunge în parcarea clădirii, întâmplător este martoră când fiul lui Suleyman îl ucide pe paznicul care i-a ajutat pe Egemen și pe Irfan.
Pe de altă parte, Eda îi mărturisește surorii ei că Deniz este fiul lui Egemen.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.