Biografie Berkay Ateş (Ozan – serialul Flăcările destinului)

0 879

Berkay Ateş este un actor turc de teatru, film și televiziune.
S-a născut pe 19 februarie 1987 în Istanbul.
A studiat actoria în cadrul Universității Mimar Sinan și în același timp a lucrat ca asistent la teatrele Dot Tiyatrosu, Semiha Berksoy Opera Vakfı și Tiyatro Krek.

Berkay Ateş, care și-a început cariera de actor la Semaver Kumpanya, a fondat Teatrul D22 împreună cu colegii săi de la Universitatea Mimar Sinan, Emir Çubukçu și Can Kulan. Teatrul a fost înființat în anul 2013 în Galata iar mai târziu a fost mutat în Kadıköy.

El continuă să lucreze în domeniul dramaturgiei ca actor, regizor și scenarist.
A scris scenariile pieselor Kuş Öpücüğü, Yirmi Beş, Karabatak ve Hak, Hakikat, Elbet Bir Gün, etc.

În 2017 a câștigat Premiul Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri Tiyatro pentru piesa “Hakikat, Elbet Bir Gün” la categoriile ‘Cel mai bun actor’ și ‘Cel mai bun scenariu’.

Pe lângă activitatea prolifică din teatru, actorul joacă și în filme și seriale TV.
În 2015 a câștigat premiul ‘Cel mai promițător actor’ la cel de-al 22-lea Festival de Film Altın Koza pentru personajul Ahmet din filmul “Abluka”.

Este cunoscut și îndrăgit de publicul din lumea largă în special pentru personajul Mahsun din serialul Cukur (Legea familiei).
După Cukur, actorul a primit rolul principal în filmul Görülmüştür (2019) care a avut un mare succes, obținând 17 premii și 20 de nominalizări la diferite festivaluri de film. Pentru interpretarea sa, Berkay a fost premiat la Festivalul Internațional de Film din Ankara.

Filmografie
2019 – 2020 – Alev Alev (Ozan)
2019 – Görülmüştür (Zakir)
2018 – 2020 – Çukur (Mahsun)
2018 – Gülizar (Fettah)
2016 – İstanbul Sokakları (Saltuk)
2016 – Anne (Cengiz)
2015 – Abluka (Ahmet)
2013 – Yarım Kalan Mucize (İsyancı)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.