Biografie Birkan Sokullu (Kerim – In numele fericirii)

0 1,336

Birkan Sokullu este actor, model și fost jucător de baschet. S-a născut pe data de 6 octombrie 1985 în Istanbul, Turcia. Bunicii lui au fost imigranți din Bosnia.
A jucat baschet profesionist timp de 10 ani iar ulterior a renunțat la această profesie și a urmat cursurile Facultății de Radio și TV a Universității Maltepe. În timpul studenției și-a început cariera de model iar în anul 2003 a obținut locul 3 la concursul Cel mai bun model al Turciei.

Pe micul ecran a apărut prima dată în anul 2008 în serialul ‘Melekler Korusun’. Doi ani mai târziu s-a făcut remarcat și a câștigat aprecierea publicului cu rolul Demir în serialul ‘Küçük Sırlar’.

În 2012 a jucat rolul unui jurnalist ambițios în producția ‘Uçurum’ apoi a portretizat rolul Prințului Mustafa în serialul ‘Fatih’.

În 2014 a interpretat rolul lui Petro Borinski în serialul ‘În dragoste și în război’ (Kurt Seyit ve Șura) care a fost difuzat și în România. A jucat alături de Kıvanç Tatlıtuğ și Farah Zeynep Abdullah.

În 2016 a primit rolul principal în serialul ‘În numele fericirii’ (Hayat Şarkısı). Pentru acest rol a fost nominalizat la Premiile Pantene Altın Kelebek la categoria ‘cel mai bun actor’ și împreună cu partenera sa Burcu Biricik au fost nominalizați la categoria ‘cel mai reușit cuplu’.

În anul 2018 a jucat rolul principal împreună cu Elcin Sangu, Kerem Bursin și Selma Ergenc în serialul ‘Yaşamayanlar’ care a fost difuzat pe platforma online BluTv.

Din martie 2019 face parte din distribuția serialului ‘Bir Aile Hikayesi’ – o poveste despre patru persoane care s-au născut în aceeași zi și a căror viață se schimbă radical în ziua când împlinesc vârsta de 35 de ani. Serialul amintește publicului valoarea familiei, a prieteniei, compasiunii, iubirii și loialității.

Birkan vorbește fluent engleza și sârba. Website-ul TripAdvisor este parte a rutinei zilnice a actorului, care călătorește în întreaga lume ori de câte ori are ocazia. Până acum Roma și Berlin sunt orașele care l-au impresionat cel mai mult.
De filmul Fight Club nu s-ar plictisi niciodată iar muzica lui Miles Davis ar putea să o asculte tot timpul.

Birkan s-a căsătorit cu actrița Asli Enver în anul 2012, după o relație de doi ani. Au divorțat în anul 2015 apoi actorul a avut o relație de trei ani cu Berrak Tuzunatac.

Filmografie
2019 – Bir Aile Hikayesi (Berk)
2018 – Yaşamayanlar (Numel)
2017 – Gecenin Ötesi (Cihangir/Cino)
2017 – Yüz Yüze (Cihangir)
2016 – Hayat Şarkısı (Kerim)
2015 – Beyaz Gece (Rüzgar)
2014 – Kurt Seyt & Sura (Petro­ Borinsky)
2013 – Fatih (Şehzade Mustafa)
2012 – Ucurum (Ulaş)
2010 – Küçük Sırlar (Demir)
2008 – Küçük Kadınlar (Ayaz)
2008 – Elif (Mustafa)
2008 – Melekler Korusun (Levent)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.