Biografie Gurgen Oz (Levent – Dl. Greșeală)

0 48

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.

Gurgen Oz s-a născut pe 10 mai 1978 în Zonguldak, Turcia.
După absolvirea învățământului liceal la Colegiul TED Zonguldak, s-a mutat la Istanbul unde a studiat Istoria Artei timp de un an după care s-a înscris la Conservatorul de Stat al Universității Mimar Sinan pentru a studia teatrul.
Piesa sa Alman Satrancı (Şah german), pe care a scris-o în anii studenției, a fost adaptată într-un scurtmetraj și a primit diverse premii în țară și în străinătate.

După terminarea studiilor, a participat la diferite festivaluri de teatru naționale și internaționale. Ulterior a lucrat pentru Teatrele de Stat ale Municipiului Bakırköy.
Apoi a început o carieră în televiziune și cinema.
Între 2005 și 2007 a prezentat emisiunea Televizyon Makinası, primul show improvizațional difuzat de televiziunea turcească.
În 2008, a produs un scurt documentar intitulat Neden Böyle iar nuvelele sale au fost prezentate în diferite cărți conceptuale. În 2013, și-a publicat prima sa broșură, intitulată Nevrotik.

Filmografie
2020 – Bay Yanlış (Levent)
2019 – Hareket Sekiz (Zolka)
2016 – N’olur Ayrılalım (Turgay)
2016 – Müthiş Bir Film (Ali Kemal)
2014 – Zaman Makinesi 1973 (Tolga)
2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Yiğit)
2012 – Böyle Bitmesin
2011 – İstanbul’un Altınları (Tankut Açık)
2010 – Romantik Komedi (Yiğit)
2010 – Görünmeyen (Erol Soykan)
2009 – Sakarya Fırat (Uzman Çavuş Cemil)
2008 – Sıcak (Adem)
2008 – Avrupa Yakası (Cesur)
2008 – Plajda (Can)
2007 – Kısmetim Otel (Sinan Kısmetim)
2007 – Havva Durumu (Sarp)
2006 – Çinliler Geliyor (Ahmet)
2006 – Selena (Yeni Hades)
2006 – Kilit (Şeref)
2006 – Hokkabaz (Erkut)
2005 – Aşka Sürgün (Aykut)
2005 – Aşk Oyunu (Serkan)
2003 – Melek (Kemal)
2002 – Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2001 – Aşkım Aşkım (Dolarcan)
2000 – Şarkıcı

În 2018 s-a căsătorit cu germana Emily Mahringer. După căsătorie s-au stabilit în Istanbul.
Emily lucrează ca designer media și fotograf. A lucrat mulți ani ca designer audiovizual pentru cinema, documentare și știri difuzate în Germania și Turcia.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata