Biografie Murat Unalmis (Demir – serialul Ma numesc Zuleyha)

4,296

Actorul Murat Unalmis s-a născut pe data de 23 aprilie 1981 în orașul Kayseri, Turcia. După terminarea studiilor gimnaziale, s-a mutat în Istanbul împreună cu familia. În perioada liceului a jucat baschet profesionist pentru Clubul sportiv Fenerbahçe.

A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității Marmara. Ulterior a studiat actoria la Academia din Istanbul și în paralel a jucat în diverse filme și seriale precum Hayat Bağları, Sınırlı Aşk, Kurşun Yarası, Üç Kadın, Deli Duran, Sen Ne Dilersen. Actorul s-a făcut remarcat prin rolurile interpretate în filmele Gunesi Gordum și New York’ta Beş Minare iar în 2010 a primit rolul principal în serialul Yer gök aşk. S-a îndrăgostit de Birce Akalay, partenera sa din serial. Cuplul s-a căsătorit în anul 2011 iar în 2012 au divorțat.

Pentru performanța în serialul Ma numesc Zuleya (Bir zamanlar Çukurova), Murat Unalmis a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor al anului.
Actorul deține o fermă în Çanakkale, un oraș pe care l-a îndrăgit când a jucat în serialul Seddülbahir 32 Saat iar recent și-a deschis un restaurant în Cappadocia, orașul unde se filmează serialul “Ma numesc Zuleyha”.
Murat este un cititor avid și un mare pasionat de istorie.
Printre interesele sale se numără și muzica. Actorul a învățat să cânte singur la clarinet, ca hobby.

Filmografie
2018 – Bir Zamanlar Çukurova (Demir)
2017 – Deli Gönül (Mehmet Kadir Ölçek)
2016 – Sevda Kuşun Kanadında (Arif)
2015 – Seddülbahir 32 Saat (Mahmut Sabri)
2013 – İnadına Yaşamak (Ali)
2012 – Babalar Ve Evlatlar (Burhan)
2010 – 2012 – Yer Gök Aşk (Yusuf)
2010 – Newyork’ta Beş Minare (Ülkücü Reisi)
2010 – Lale Devri (Yusuf)
2009 – Kasaba (Haydar)
2009 – Güneşi Gördüm (Mamo)
2009 – Gecenin Kanatları (Yusuf)
2008 – Rüzgar (Poyraz)
2007 – Sır Gibi (Mehmet)
2005 – 2006 – Şöhret (Mert)
2005 – Üç Kadın
2005 – Deli Duran (Şehzade Muhittin)
2004 – Celal Oğlan (Celal Oğlan)
2003 – Sınırlı Aşk
2003 – Kurşun Yarası (Seyit)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.