Biografie Tuba Buyukustun

4,118

Este o actrita turca, nascuta in Istanbul, Turcia pe data de 5 iulie 1982. Tuba este considerata a fi una dintre cele mai frumoase actrite din Turcia. A primit mai multe premii, dintre care cinci premii TV izyon Dizisi. Este una dintre cele mai populare si mai bine platite actrite din Turcia. A absolvit Universitatea Mimar Sinan, Sectia Decor si Costume.

In anii studentiei a jucat in nenumarate Spoturi publicitare datorita frumusetii sale exotice. Cel care a descoperit-o a fost regizorul Tomris Giritlioglu. Primul serial in care a jucat a fost “Sultan “Makami”. In 2004, Tuba a jucat in seria Tv “Cemberimde Gul Oya”, care i-a adus faima in Turcia.

In acelasi an a jucat rolul principal in Gyulizar si a primit premiul pentru “Cea mai buna actrita”. In 2005 a jucat in “Babam Ve Oglum” si “Ihlamurlat Altinda”(Sub umbra de tei). Urmatorul rol in seria Tv Asi (2007-2009) i-a adus un succes rasunator atat in tara cat si in strainatate. Pentru acest rol actrita a primit premiul pentru “Cea mai buna actrita din serie”. A jucat alaturi de Murat Yildirim si Cetin Tekindor.

In 2010 primul ei rol principal in Cinematografie a fost Esma in “Yuregine Sor”. Dupa aceea a jucat in seria “Gonulcelen”. La sfarsitul anului 2012 Tuba a jucat alaturi de Ilker Aksum in seria dramatica “20 Dakika (20 minutes), o interpretare care i-a adus o nominalizare la cel de-al 42-lea premiu international Emmy pentru “Cea mai buna actrita”.

Apoi a urmat seria “Kara Para Ask”(2014-2015) in care joaca alaturi de Engin Akyurek. Urmatoarea serie Tv a fost “Cesur ve Guzel”(2016-2017) unde joaca alaturi de Kivanc Tatlitug.

In 2011 Tuba Buyukustun s-a casatorit cu actorul turc Onur Saylak. In 2012 ea a dat nastere fetelor gemene Maya si Toprak. Cuplul s-a despartit in iunie, 2017.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.