Biografie Vahide Percin (Hunkar – Ma numesc Zuleyha)

0 1,707

S-a născut pe data de 13 iunie 1965 în Izmir, Turcia într-o familie de imigranți greci. Este actriță și personalitate de televiziune.
A studiat grafica și a urmat cursurile Facultății de Economie. Ulterior a studiat actoria în cadrul Universității Dokuz Eylül și a absolvit ca șefă de promoție.

A jucat mulți ani pe scena Teatrului național din Adana iar pe micul ecran a debutat în serialul  Bir İstanbul Masalı.
În anul 2006 a jucat alături de actorul Cetin Tekindor în filmul İlk Aşk. Pentru acest rol a primit Premiul Golden Boll pentru cea mai bună actriță.

În perioada 2007-2010 a interpretat rolul principal în serialul Annem. În 2010 a jucat în filmul artistic Zephyr, care a avut premiera la Festivalurile internaționale de Film din Antalya și din Toronto.
Mai târziu a jucat rolul principal împreună cu Hazal Kaya în serialul Feriha (Adını Feriha Koydum).
În anul 2013 a fost aleasă de către producătorii serialului Suleyman Magnificul pentru a interpreta rolul Sultanei Hurrem.

În 1991, Perçin s-a căsătorit cu actorul Altan Gördüm. Fiica lor Alize, care este și ea actriță, s-a născut în anul 1994. Au divorțat în anul 2013.
În 2011, actrița a fost diagnosticată cu cancer și a primit tratament medical la scurt timp după aceea.

Filmografie
Filme

2005 – Anlat İstanbul
2006 – İlk Aşk
2007 – İyi Seneler Londra
2008 – Devrim Arabaları
2011 – Zefir
2012 – AyhanHanım

Seriale
2003–2005 – Bir İstanbul Masalı
2005–2007 – Hırsız Polis
2007–2009 – Annem
2011–2012 – Adını Feriha Koydum
2012–2013 – Merhaba Hayat
2013–2014 – Muhteşem Yüzyıl
2016 – Göç Zamanı
2016–2017 – Anne
2018 – 2020 – Bir Zamanlar Çukurova

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.