Când se culeg frunzele de zmeur pentru ceai și cum să le usuci

418

Află cum să usuci frunzele, cum să pregătești ceaiul în mod corect, dar și ce proprietăți au frunzele de zmeur

Frunzele de zmeur conțin flavonoide și taninuri, adică antioxidanți care ne pot ajuta organismul împotriva radicalilor liberi responsabili pentru deteriorarea celulelor.

Ca și fructele, frunzele de zmeur conțin vitamina A, B1, B2, B3, vitamina C, seleniu, calciu, fier, magneziu și mangan.

Mai mult, ceaiul din frunze de zmeur poate reduce inflamațiile, te poate ajuta să slăbești, stimulează digestia, sporește fertilitatea și ajuta la ameliorarea durerilor menstruale.

Când se culeg frunzele de zmeur pentru ceai?

Cea mai bună perioadă pentru recoltarea frunzelor este în lunile iunie-iulie. Adică atunci când tufele de zmeur înfloresc și fructifică.

Conform experților, în lunile de vară aceste frunze sunt încărcate la maximum cu substanțele benefice. Totodată, sezonul cald este ideal pentru a usca frunzele pe cale naturală, așa că nu va fi nevoie să grăbești acest proces.

De asemenea, experții spun că în această perioadă frunzele sunt mai puțin atacate de boli și dăunători. Așadar, reprezintă perioada ideală pentru cei ce vor să le recolteze.

Este important de știut că frunzele se recoltează fără codiță, iar apoi se vor spăla foarte bine cu apă rece pentru a le putea curăța de praf sau de alte impurități. După aceea se pun pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.
După ce sunt curățate și uscate, frunzele se pun într-un spațiu aerisit si bine ventilat, însă ferite de lumina soarelui. Tot procesul poate dura câteva săptămâni, iar după aceea frunzele se vor păstra în pungi de hârtie sau în săculeți de tifon.

Pentru a prepara ceaiul din frunze de zmeur ai nevoie de două lingurițe cu frunze uscate și 250 ml de apă. Apa clocotită se va pune peste frunze, iar timpul de infuzare este de 15 minute, după care ceaiul se strecoară și se bea.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.