Destăinuiri episodul 1 (rezumat)

1,547

Serialul “Destăinuiri” este bazat pe povești reale publicate de către psihiatra Gulseren Bugdaycioglu în cartea “Madalyonun Ici”, aceeași scriitoare care a scris cărțile care au stat la baza serialelor “Mireasa din Istanbul”, “Prizoniera destinului”, “Golden boy” și altele.
Serialul are 61 de episoade și a avut un succes uriaș în Turcia.

Acțiunea se desfășoară în clinica Manolya, unde lucrează 4 psihologi: doctorița Manolya interpretată de Binnur Kaya, Piraye (Tulin Ozen), Deniz (Burak Sevinc) și Ayşe (Meric Aral).
Doctorița Manolya, personajul principal, este respectată nu numai de pacienții și colegii ei, ci și de restul personalului, managerul Murat (Halit Ozgur Sari), secretara Tuna (Gulcin Kultur Sahin) și ajutorul Huseyin.
Toată lumea o consideră mentor.

Doctorița se ocupă de diferiți pacienți din medii diferite care caută să primească un tratament psihologic. În viața privată ascunde propriile drame și secrete.
Ședințele de terapie dezvăluie cum experiențele trecute pot avea un impact major asupra vieților oamenilor.

Meliha, prima pacientă (interpretată de Evrim Alasya), a fost adusă de fiica ei, după ce a încercat să se sinucidă.
La început, Meliha nu vorbește.
Reticentă, anxioasă și încăpățânată, treptat începe să povestească despre cele mai întunecate secrete ale ei despre care nu a vorbit niciodată.
Este căsătorită cu un bărbat violent care o bate grav dar spune că asta este nimic pe lângă suferințele pe care le-a văzut în trecut și oamenii răi pe care i-a întâlnit.
Întrebată despre copilărie, povestește că părinții ei s-au iubit și erau mereu împreună dar pe ea și pe cei 5 frați ai ei i-au neglijat și au trebuit să își poarte singuri de grijă.
Au locuit într-o cabană în pădure la marginea unui sat și nu li s-a permis niciodată să plece.
Mama ei a fost prostituată și tatăl ei a furat-o dintr-un bordel și au fugit împreună. Ea era foarte frumoasă și au trebuit să stea izolați ca să nu aibă probleme din cauza ei.
Într-o zi trei bărbați din sat care o căutau pe mama ei, l-au ucis pe tatăl ei în fața familiei. Din acea zi viața lor a devenit un chin.
După ce spune o parte din povestea ei, Meliha plânge pentru prima dată după 30 de ani și se simte puțin mai ușurată și recunoscătoare față de doctorița care a ascultat-o cu multă compasiune.

Următorii pacienți sunt Mehmet și Nesrin (interpretați de Salih Bademci și Hande Doğandemir), un cuplu căsătorit. Amândoi au o carieră de succes.
Ei merg la cabinet pentru terapie de cuplu.
Nesrin este victimă a violenței domestice și după 15 ani de căsnicie, i-a spus soțului ei că divorțează dacă nu merge la psiholog.
S-a hotărât după ce el a început să îi lovească și pe copii.
Mehmet este paranoic și gelos, ostil și agresiv și își învinuiește familia pentru comportamentul și accesele lui de furie.
Doctorița găsește o modalitate de a se înțelege cu el și îi convinge pe amândoi să continue cu ședințe individuale.

La urmă, Salih, un băiat care lucrează la un bufet în apropiere, ajunge în cabinetul doctoriței Manolya.
După o viață trăită în sărăcie, a câștigat o sumă mare de bani la loterie și din cauza șocului n-a dormit și n-a mâncat de 4 zile.
Se panichează când se gândește cum i se va schimba viața și mai ales de teamă că cineva îl va ucide ca să îi ia biletul.

La sfârșitul episodului, doctorița primește o veste rea la telefon și pleacă în grabă din cabinet.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.