Destăinuiri episodul 5 (rezumat)

419

Ahmet află că fosta lui soție are cancer și se învinuiește pentru boala ei.
Îi povestește doctoriței Piraye că a înșelat-o pe prima soție, Ceyda cu Sibel, asistenta lui, cu care ulterior s-a căsătorit.
Pentru Piraye nu este ușor să fie imparțială întrucât și ea a fost înșelată și părăsită de soțul ei.
Ahmet a fost fericit cu Ceyda în primii ani, au avut totul, dragoste, înțelegere, carieră, bogăție. Sibel l-a atras pentru că era tânără și plină de viață, dar mai ales pentru că îl făcea să se simtă important și indispensabil.
După ce s-a căsătorit cu ea, tot entuziasmul a dispărut, ea s-a schimbat, nu îl mai admiră ca înainte iar diferența de vârstă dintre ei e mai simțitoare, nu au hobyuri sau activități comune. Pe deasupra, nu are încredere în ea pentru că a fost căsătorită când ei au început relația și se teme că îl va înșela și pe el ca pe fostul soț.
De mult regretă că a părăsit-o pe Ceyda dar acum după ce a aflat că are cancer, e distrus și se învinovățește pentru că crede că supărarea pe care i-a provocat-o el, i-a cauzat boala fiindcă ea obișnuiește să țină totul în ea.
Mama lui a murit tot de cancer.

Alya îi spune doctoriței Manolya că atunci când se gândește la trecut, simte că se scufundă într-o mlaștină și nu mai vede nici un viitor dar acum are încredere că doctorița o va scoate de acolo.
Bunica ei era crudă și nemiloasă cu toți din familie dar cu cei de afară era bună, făcea multe acte de caritate și toți o respectau.
Între ea și tatăl ei a fost mereu o competiție pentru putere, amândoi voiau să fie capul familiei.
Pe ceilalți fii ai ei i-a jucat pe degete pentru că erau oameni slabi, supuși. Dar în cele din urmă a știut cum să-l zdrobească și pe tatăl lui Alya și să-l facă să i se supună.
Alya a avut un frățior dar a murit la puțin timp după naștere.
Chiar dacă era tot timpul singură și neglijată, Alya s-a refugiat în cărți și totul a fost acceptabil, până într-o zi, dar este prea tulburată pentru a mai povesti continuarea.
Pe măsură ce își descarcă sufletul, începe să vorbească normal. Și ea și doctorița se bucură când realizează că nu se mai bâlbâie, chiar dacă e pentru puțin timp.

Meliha povestește despre Necdet. Tatăl lui l-a căsătorit când s-a întors din armată, cu o fată aleasă de el.
După un timp, Necdet a pierdut o afacere și a făcut datorii mari pe care tatăl lui a trebuit să le plătească. Din acea zi l-a renegat și nu a vrut să îl mai vadă niciodată.
Necdet s-a mutat în sat cu soția și copilul lor.
După o vreme Meliha a aflat de la o vecină că Necdet s-a întors singur și că era bolnav pe moarte. Avea cancer.
Meliha i-a spus soțului ei dar nici măcar atunci el nu a vrut să se împace cu fiul lui și nu l-a căutat.
Meliha a aranjat să primească tratament și l-a vizitat zilnic fără să știe soțul ei, îi gătea și îl îngrijea până s-a pus pe picioare.
S-au împrietenit, se destăinuiau unul altuia, amândoi având un dușman comun, pe soțul ei, care i-a tratat cu cruzime.
Într-o zi el și-a luat inima în dinți și i-a mărturisit că este îndrăgostit de ea de mulți ani, dinainte de a se căsători ea cu tatăl lui. El ar fi putut să plece de mult dar a ales să rămână și să suporte abuzurile tatălui său ca să o protejeze pe ea.
Meliha îi spune doctoriței că ea nu și-a deschis inima iubirii niciodată pentru că viețile mamei și surorii ei au avut un impact mare asupra ei și a crezut că toți bărbații sunt la fel.
Chiar dacă mărturisirile lui o deranjau, Meliha a continuat să meargă la Necdet pentru că s-a gândit că nu are cine să îl ajute.
Treptat, și ea a început să îl iubească dar au trăit doar o iubire platonică. Cu toate acestea se simțea vinovată.
Soțul ei a devenit suspicios și o bătea des pentru a că lipsea mult de acasă.
Meliha și Necdet visau să plece împreună când el se însănătoșește însă finalul a fost o mare dezamăgire pentru ea. Se înfurie când își amintește ce a găsit într-o zi când a mers la el dar nu mai vrea să povestească. Pleacă și aruncă trandafirul de la el pe care l-a păstrat în portofel.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.