Destăinuiri episodul 8 (rezumat)

1,116

Salih, cel care a câștigat la loterie, se întoarce și aduce un prieten cu el care are nevoie de terapie, pe Garip.
Salih povestește că nu a spus nimănui că a câștigat, doar unui prieten iar acela l-a ajutat să înceapă o viață nouă luxuriantă, l-a prezentat prietenilor lui și își petrece timpul cu ei prin cluburi sau cazinouri. Familiei lui nu le-a spus, de teamă că vor afla vecinii și îl vor ucide pentru bani. A rupt toate legăturile cu trecutul.
Acum este respectat peste tot dar cu toate lucrurile pe care le deține, este mai nefericit decât înainte când trăia în sărăcie lucie pentru că este singur și simte că nu aparține niciunui loc.

Garip este interpretat de actorul care joacă rolul lui Akif în serialul “Totul pentru familia mea”.
Este manager la un cazinou și povestește că munca este viața lui, este disciplinat, își petrece majoritatea timpului la serviciu și este respectat de subalterni.
Este căsătorit de peste 20 de ani cu o femeie aleasă de familia lui. Nu are prieteni, e singuratic și serios.
Acum toată viața lui a fost dată peste cap când s-a îndrăgostit pentru prima dată de o tânără care lucrează la cazinou. A avut multe femei la viața lui dar nici una nu i-a cucerit inima.
De când a cunoscut-o pe Menekşe, viața lui singuratică și întunecată s-a luminat.
A crezut că și ea îl iubește și relația lor a durat două luni, până într-o zi când ea l-a părăsit pentru un tip mai tânăr și bogat. Acum vrea să o ucidă pentru că l-a trădat, așa știe el că trebuie să își curețe onoarea, după tradiția lor de la sate. Aceasta este motivul pentru care Salih l-a dus la psiholog.
Doctorița concluzionează că sentimentele lui sunt incontrolabile și nu știe să le echilibreze din cauză că ani de zile și-a refuzat orice sentimente și dorințe.
Îl face să recunoască faptul că el nu poate să îi ofere o căsnicie și familia la care ea visează și că nu are dreptul să îi ceară să rămână cu el.
Îi spune și că este un laș dacă o ucide.
La fel ca și pentru ceilalți pacienți, terapia are un efect pozitiv asupra lui Garip.

Akif, pacientul obsedat de control, care colectează tot ce găsește, și-a pierdut toate lucrurile în incendiu. A rămas cu o valiză pe care o poartă cu el peste tot, în loc de sacii pe care îi căra înainte.
Problemele lui psihice izvorăsc tot din copilărie și au fost accentuate de necazurile întâmpinate pe parcursul vieții.
Povestește că mama lui era foarte strictă, nu îngăduia nici o greșeală și el trebuia să fie atent tot timpul ca toate lucrurile să fie perfecte, să nu strice sau să deranjeze ceva.
Treptat teama și încercările lui de a nu o supăra, au evoluat într-o obsesie de control.
Din copilărie este bântuit de un puternic simț al vinovăției pentru că mama lui l-a făcut să creadă că tot ce face este greșit. Tot de atunci, are dureri de stomac pe bază de stres.
Acum este obișnuit să vadă toate lucrurile în alb sau negru, corect sau greșit.
Doctorița Piraye îi spune că pe măsură ce vor continua ședințele de terapie, îl va ajuta să înțeleagă că nu are de ce să se simtă vinovat și de acolo, vor rezolva și celelalte probleme.

Alya progresează, și-a aranjat puțin părul și nu mai poartă bandaj pe deget.
Povestește că mama ei a fost arestată. Deși toți din casă au declarat că ea a împins-o pe soacra ei, Alya a spus că a fost un accident, că au alunecat amândouă. Cu toate acestea, la proces nu a putut vorbi de frică și a leșinat. Din ziua aceea, are problemele de vorbire. Deoarece au fost luate în considerare mărturiile mincinoase ale celorlalți, mama ei a ajuns la închisoare dar după câteva luni a fost eliberată.
De atunci, tatăl ei nici nu mai putea să o vadă și o acuza că a învinuit-o pe nedrept pe mama ei când a arătat cu degetul spre ea.
Doctorița o încurajează să nu se mai învinovățească și să nu se mai pedepsească.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.