Detalii despre viata actorului Taner Olmez, Ali din Doctorul Minune

0 2,581

Taner Ölmez este un actor și cântăreț turc, născut la 9 august 1986 în Istanbul, Turcia. Familia lui este de origine din Tunceli. Cântărețul Taylan Ozgur Olmez este fratele lui.
A jucat în numeroase seriale TV și se bucură de un succes formidabil datorită talentului său.
Interesul lui pentru actorie a început în perioada liceului. După absolvirea liceului a lucrat la Teatrul Municipal Bakirkoy timp de 2 ani.
Ulterior a absolvit Facultatea de Actorie la Conservatorul de Stat din Istanbul.

În 2009, și-a început cariera de actorie la vârsta de 23 de ani cu serialul Kapalı Çarşı. Au urmat alte producții și treptat popularitatea lui a crescut.
În anul 2012 a jucat în primul său film, Uzun Hikaye.
Artistul a dobândit recunoștere internațională în anii 2013-2015 datorită rolului interpretat în serialul Yaman (Medcezir). Producția i-a propulsat cariera la următorul nivel de succes.
De asemenea, el a jucat și în celebrul serial Kosem, unde a avut rolul Prințului Osman.

A apărut în The Protector în anul 2018, primul serial turcesc produs de Netflix.
În același an, a făcut parte din distribuția filmului biografic Müslüm, care a devenit cel mai vizionat din Turcia și din distribuția serialului de comedie Dudullu Postası publicat pe platformele online.

În perioada 2019-2021 a jucat rolul principal în serialul Doctorul Minune, care a avut un succes răsunător în Turcia. Pentru a interpreta cât mai bine rolul lui Ali, Taner a studiat sindromul savantului și tulburările din spectrul autist și a discutat cu persoane autiste și cu familiile lor.
Pentru interpretarea sa remarcabilă a câștigat Premiul PRODU pentru „Cel mai bun actor de serial într-o limbă străină”, Premiul PANTENE ALTIN KELEBEK pentru “Cel mai bun actor” și a fost desemnat “Actorul cu cea mai bună ascensiune” la gala Elle Style Awards.

Taner Ölmez a jucat și în reclamele multor companii celebre.
Este și actor de teatru, a jucat în piesele Semaver ve Kumpanya (2017), Boş Şehir (2017, Katil Joe (2014), Aut (2011), Çatı (2010). Pentru interpretarea sa în piesa Katil Joe, a câștigat Premiul de Teatru Afife Jale.

Cealaltă mare pasiune a lui este muzica. Actorul este vocalistul trupei Barabar, un adevărat fenomen în Turcia.
În 2018 au lansat primul album Memleket Nere iar melodia „Feridem” a devenit imediat un hit.
Muzica lor reinterpretează folclorul turcesc, cu accente de jazz și folk.

Filmografie
2019 – 2021 – Mucize Doktor
2019 – İçten Sesler Korosu
2018 – Müslüm (Ahmet Akbaş)
2018 – Dudullu Postası (Tayfur)
2017 – Yüz Yüze (Aleko)
2016 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Şehzade Osman)
2017 – Kırık Kalpler Bankası
2013 – Tatar Ramazan (Çoban Ahmet)
2013-2015 – Medcezir (Mert Asım Serez)
2013 – Çıplak Gerçek (Deniz)
2012 – Uzun Hikaye (Celal)
2012 – Kayıp Şehir (Sadık)
2011 – İstanbul’un Altınları (Mustafa)
2010 – Vakit (Ezan)
2009 – Kül ve Ateş (Hayati)
2009 – Kapalı Çarşı (Gıyabettin)

Este căsătorit cu actrița Ece Çeşmioğlu. Cei doi s-au cunoscut în 2015, pe platourile de filmare ale serialului Kösem.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.