Doctorul minune episodul 1 (rezumat)

0 2,611

Cel mai mare vis al geniului Ali Vefa (Taner Olmez) diagnosticat cu autism și sindromul savantului, este să devină medic.
În ciuda dizabilității sale și a tuturor prejudecăților cu care s-a confruntat de-a lungul vieții, a absolvit facultatea de medicină, și-a finalizat stagiul și nu a mai rămas decât să se specializeze.
Părăsește orașul în care locuiește și începe să lucreze ca rezident în secția de chirurgie la Spitalul Berhayat din Istanbul, unde mentorul său, Adil Erinç (Reha Ozcan), este medicul șef.

Spitalul este condus de către Beliz (Hazal Turesan). Kivilcim (Ozge Ozder), mama ei vitregă și Tanju (Murat Aygen), șeful departamentului de chirurgie, așteaptă ca Beliz să facă o greșeală pentru a fi îndepărtată de la conducere.


Ferman (Onur Tuna) este unul dintre cei mai buni chirurgi al spitalului. Adil a avut încredere în Ferman, care nu-și putea găsi un loc de muncă pentru că era rebel, și l-a angajat și a fost ca un frate pentru el. Acum Adil îi cere să facă același lucru cu Ali, dar Ferman face tot posibilul pentru a-l face să renunțe fiindcă crede că nu este apt pentru medicină din cauza problemelor diferite pe care le întâmpină ca persoană cu autism.


Tot din echipa lui Ferman, alături de Ali și de alți rezidenți, face parte și Nazli (Sinem Unsal), o tânără frumoasă. Ea încearcă să se împrietenească cu Ali, lucru care pe el îl surprinde, el fiind obișnuit să fie mereu respins.
Nazli îl place pe Ferman însă el este într-o relație cu Beliz. Un alt tânăr rezident, Demir (Firat Altunmese), este îndrăgostit de Nazli.

Adil a garantat pentru Ali și și-a pus slujba în joc, spunând că la prima lui greșeală, își va da demisia, doar așa putând să îi convingă pe directorii spitalului să îl angajeze pe o perioadă de 6 luni.
Dacă Adil va pleca din spital, Beliz ar fi înlăturată din funcție, de aceea Tanju și Kivilcim vor face tot posibilul pentru ca Ali să greșească.
Ferman nu îi permite lui Ali să participe la operații ci îl pune să privească dintr-un colț, nu pentru că nu ar ști că este capabil, fiindcă are ocazia să vadă că este cu mult peste nivelul lui, dar astfel încearcă el să îl facă să renunțe la medicină.
Când află lucrul acesta, Tanju care îi este superior lui Ferman, îi spune să îl trateze pe Ali la fel ca pe ceilalți rezidenți. Atunci Ferman îl duce pe Ali pe secția de urgențe, unde este haos după ce au fost aduși o mulțime de pacienți în urma unui accident. O asistentă îl duce pe Ali la un pacient grav rănit care are nevoie de o intervenție urgentă, dar după cum se aștepta Ferman, zgomotul și agitația îl fac pe Ali să se blocheze și să nu îl poată ajuta.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.