Doctorul Minune episodul 10 (rezumat) Ali este mutat pe alta sectie

0 2,299

Ferman l-a mutat pe Ali pe secția de patologie pentru că acolo nu va intra în contact cu pacienții și rudele lor și nu vor mai fi plângeri împotriva lui.
Adil este necăjit pentru el dar nu face nimic pentru că vrea să se maturizeze și să învețe că în viață lucrurile nu merg întotdeauna așa cum dorim și că nu va fi mereu cineva în spatele lui care să îl ajute. Totuși, vorbește cu rezidenta Duygu de la patologie să aibă grijă de el și să îl ajute să se adapteze.

În prima zi Ali este tare nefericit și gândul lui este mereu la secția de chirurgie.
Nazli fuge pe ascuns la el și îl încurajează spunându-i că vor găsi o soluție ca să se întoarcă.
Ferman, Adil și Beliz sunt îngrijorați pentru Ali și merg să vadă ce face dar fără să știe el.
Lui Demir și Aceyla, de asemenea, le pare rău pentru el.

Ferman și Nazli au o pacientă care este diagnosticată cu tumoare în stadiu terminal.
Nazli îi spune lui Ali despre ea, sperând că va găsi o soluție prin care să o salveze și atunci Ferman îl va primi înapoi la chirurgie.
Ali studiază analizele ei apoi află de pe contul ei de socializare că a mâncat recent fructe de mare. Fiindcă Ferman i-a interzis să vorbească cu pacienții și rudele lor, intră pe ascuns în salonul ei când doarme și caută în geanta ei dacă folosește medicamente antiacide.
Ferman îl prinde și îl întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă pacienta l-ar fi văzut cotrobăind în geanta ei și îi spune că acum chiar nu mai regretă că l-a trimis la patologie.
Ali are o explicație bună, îi spune că e posibil ca pacienta să fi luat un parazit de la fructele de mare și din cauza că folosește antiacide, parazitul nu a fost ucis de acidul gastric și a făcut o infecție care la tomografie apare ca o tumoare.
În urma analizelor se dovedește că Ali are dreptate.
Ferman îl felicită dar nu îl cheamă înapoi ci îi spune că asta îi dovedește că a avut dreptate să îl trimită la patologie, pentru că este un diagnostician strălucit.

Demir și Tanju au un pacient, un copil cu autism și fiindcă nu îl pot calma pentru consultație, Tanju trimite după Ali.
Ali îl înțelege și îl calmează și pe deasupra îl diagnostichează.
Copilul și părinții săi vor ca Ali să participe la operația lui. Tanju este de acord și îl anunță pe Ali însă Adil se opune.

Seara acasă, Nazli merge la Ali cu un dosar bine pregătit despre toți pacienții pe care i-a ajutat el, pe care vrea să i-l arate lui Ferman următoarea zi, pentru a-l convinge că locul lui Ali este la chirurgie.
Ali a înțeles că Adil vrea ca el să se maturizeze și să se descurce singur și îi mulțumește lui Nazli pentru eforturile ei dar îi spune că vrea să găsească singur o soluție pentru a se întoarce la chirurgie.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.