Doctorul Minune – episodul 2 (rezumat)

0 2,301

Nazli îl salvează pe pacientul lui Ali de la urgențe apoi îi spune lui Ali să nu se necăjească deoarece pentru orice medic este dificil când se confruntă prima dată cu atâția pacienți grav răniți la urgențe și oricine s-ar fi putut bloca. Ali iese afară foarte supărat că nu a făcut față. Adil îl liniștește spunându-i că el încă nu este angajat al spitalului până la ora 00:00 și că a fost greșeala lui Ferman că l-a trimis acolo din prima zi.
Adil are o surpriză pentru el, i-a adus toate lucrurile de acasă fiindcă știe că nu îi plac schimbările și i-a pregătit o cameră acasă la el. Îi spune să rămână la el până se va obișnui cu orașul și își va găsi o locuință. Ali se bucură dar îi zice că vrea să se mute cât mai curând ca să aibă și el casa lui, la fel ca toată lumea.

Ferman o ceartă pe Nazli pentru că l-a ajutat pe Ali și îi spune că este mult prea sentimentală pentru o doctoriță și dacă va continua așa, o va scoate din echipa lui.
Următoarea zi, la prima oră, când Ferman își consultă pacienții împreună cu rezidenții, Ali îi spune unei paciente, foarte direct, că are o tumoare și că cel mai probabil va muri.
Ferman și Nazli îl scot afară din salon și îi spun că pacienții se sperie dacă le spune așa brusc cât de gravă este boala lor.
După aceea, Ferman îl trimite în biroul rezidenților și îi spune să nu se atingă de nimic.
În drum spre birou, Ali trece pe lângă un salon în care se află un copil care a fost operat recent și se simte rău.
Imediat îl consultă și constată că dacă nu îl operează de urgență, va muri. Îi spune lui Ferman dar el îl repezește și îi zice să nu intervină, că nu are voie să se ocupe de pacienții altui medic.
Totuși Ali se întoarce la pacient și fiindcă starea lui se agravează iar medicul va ajunge abia peste o oră, îl duce în sala de operații și vrea să îl opereze el.


Ferman o operează pe femeia cu tumoare și când află ce face Ali, îl oprește, îl scoate afară din sală și face el ambele operații în același timp, cu Demir și Nazli.
Ali urmărește operația pe monitor împreună cu Adil și Kivilcim și când copilul are o hemoragie iar Ferman nu vede de unde a început, el intervine și îi spune locul.
Ambele operații se termină cu bine.
Ferman îl ceartă pe Ali pentru că nu l-a ascultat și a dus pacientul la operație. Îl umilește în fața tuturor, punându-l să repete după el că nu este chirurg și că locul lui nu este în acel spital.
Beliz intervine și îi spune că nu poate să îl trateze așa pe un medic, oricine ar fi el. Îl cheamă în biroul ei și îi zice că dacă sunt iubiți, asta nu îi dă dreptul să facă ce vrea în spital. Ferman îi spune că de acum înainte, când se află în spital, ea va fi doar șefa lui.

Nazli îl consolează pe Ali iar Silvi, asistenta șefă, le spune rezidenților că sunt o echipă și trebuie să îl sprijine și să îl ajute pe Ali.
Ferman îl pune apoi pe Ali să se ocupe de cazurile ușoare de la policlinică și de consultațiile simple, ca să nu îi mai stea în cale restul zilei dar îi dă în grijă să nu mai sperie pacienții.
Ali promite că va face o treabă excelentă. Își ia îndatoririle în serios și cere să li se facă o mulțime de analize pacienților lui, aglomerând personalul de la laborator.
Printre pacienții lui, este și o fetiță care se plânge de dureri de burtă. Tatăl ei crede că a mințit ca să nu meargă la școală dar deși el se opune, Ali cere să i se facă niște analize.
Tanju îl anunță pe Ferman că Ali pune presiune pe personalul de la laborator. Atunci Ferman se duce și îi atrage atenția, și o externează pe fată.
Mai târziu, când Ali primește rezultatul analizelor ei, merge acasă la ea și le spune părinților că trebuie să o ducă repede la spital. Tatăl fetei nu îl ia în serios și face un scandal mare, sunând la spital să se plângă de el.
Beliz îi spune lui Adil că asta este a 4-a greșeală a lui în prima zi și trebuie să îl concedieze. Adil își scrie demisia după cum a promis deși Beliz insistă că nu o va accepta. El este foarte supărat că nu l-a putut ajuta pe Ali să devină chirurg și vrea să fie alături de el și să îl ajute să își construiască un viitor.

Ali reușește să îi explice mamei pacientei că chiar dacă el este mai ciudat și nu poate să se exprime bine, își cunoaște bine meseria și e sigur că fiica ei va muri până dimineață dacă nu o operează de urgență. Ea îl crede și când merge la fată descoperă că este inconștientă.
Ali îi acordă primul ajutor, o duc la spital și din nou intervine Ferman și face operația dar de data aceasta îi permite și lui să îl asiste.
Beliz rupe demisia lui Adil și nu mai vrea să îl concedieze pe Ali.
Ferman îl felicită că a pus un diagnostic bun și a procedat corect.
Părinții fetei îi mulțumesc lui Ali pentru că i-a salvat viața. Ferman privește mișcat scena și vede că Ali a făcut un progres și îi lasă să îl îmbrățișeze.
Când se întoarce acasă, Ferman sună pe cineva să întrebe despre o persoană cum s-a simțit astăzi și dacă a întrebat de el. Este foarte îndurerat și pare că are în familie pe cineva cu autism.
Nazli a aflat că Ali caută un apartament și i-a propus să se mute în blocul ei.
La sfârșitul zilei, Ali merge să vadă apartamentul și după o verificare riguroasă, este mulțumit de el și îl închiriază.

Pe parcursul episodului, aflăm că după accidentul în care a murit fratele lui Ali, tatăl lui l-a acuzat pe el de moartea lui și i-a spus lui Adil să facă ce vrea cu el, dar să nu i-l trimită acasă, că îl va ucide. A vrut chiar să îl atace pe Ali dar Adil a intervenit și l-a protejat. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus tatăl lui, au fost că el este vinovat de moartea fratelui său și că de acum va rămâne singur.
Adil l-a dus într-un orfelinat, s-a asigurat că va fi îngrijit bine și îl vizita de câte ori putea, l-a consolat și i-a dat o fotografie cu el și fratele lui și cărți de medicină fiindcă știa că îi place să le citească.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.