Interviu cu Umit Kantarcilar din anul 2021

348

Ne poți spune puțin despre tine? Cum a început aventura ta actoricească?
A început în școala primară, de fapt micile spectacole pe care le-am făcut m-au făcut să decid ce vreau să fac la acea vârstă. Apoi am participat la toate piesele de teatru școlare, am urcat pe scenă la teatrul municipal, iar după liceu eram sigur că îmi doresc să fac această meserie profesional, așa că am susținut examenele la Conservator. De fapt, în sectorul nostru adevărata aventură începe după intrarea la Conservator, dar pentru a rezuma, mi-am dorit să fiu actor toată viața, am muncit din greu și pas cu pas, pot spune că am ajuns până aici.

Cum te-ai simțit în timpul primei experiențe actoricești?
Am fost foarte entuziasmat și acest entuziasm este ceea ce ne leagă de profesie. Această emoție, care a început la vârsta de 7 ani, se menține la fel de 15 ani. Când camera înregistrează sau când sunt pe scena teatrului, apare entuziasmul acelui băiețel de 7 ani. Din fericire, fac meseria pe care mi-am dorit-o.
 
Dacă ai putea alege doar unul dintre seriale TV, cinema sau teatru, care ar fi? De ce?
Nu pot să aleg. Sunt actor, orice loc unde pot să găsesc un spațiu ca să fac artă, să performez este meseria și locul meu de muncă. Așa cum un tâmplar nu face diferența dintre o măsuță de cafea, o masă sau un scaun, nu ar trebui să facem nici noi. Fiecare platformă în care întâlnim publicul și atingem oamenii este aceeași. Desigur, teatrul este o ramură a artei mai plină de viață, unde poți obține reacția imediat, poți auzi aplauzele live, emoția și tensiunea sunt mai mari, dar alte medii nu sunt niciodată mai puțin valoroase.

Dacă ți-ai putea transforma viața într-un film, cum s-ar numi?
Dă-i timp vieții.

Ai un hobby interesant?
Îmi place să joc Play-station, îmi place să petrec timpul la mare, îmi plac activitățile pe care le petrec cu prietenii, dar cred că nu am un hobby foarte interesant.

Ce te sperie cel mai mult?
Singurătatea. O viață în care să nu pot împărtăși, să nu vorbesc, să nu ascult mă sperie foarte tare. Din fericire, am o viață plină de oameni pe care îi iubesc, sunt înconjurat de oameni frumoși cu care să îmi pot împărtăși grijile și bucuriile…

Cum arăți că îți place o femeie?
Cred că mă uit diferit la femeia pe care o plac și o iubesc. Poate că simte că o plac. Bănuiesc că nu sunt destinatarul direct al întrebării 🙂

Ai ierta dacă ai fi înșelat?
Aceasta este o situație foarte dificil de digerat. Suntem oameni, desigur, a face greșeli este normal dar unele greșeli par de neiertat. Trădarea mi se pare mai degrabă o opțiune și, dacă fiecare și-a făcut alegerea, trebuie să ne găsim calea separat.

Ce tipuri de oameni nu îți plac?
Nu suport oamenii care încep fiecare propoziție cu „eu”. Nu poți ști totul, nu poți avea o amintire sau o anecdotă despre toate. Genul acesta de oameni mă înfurie foarte tare. Omul trebuie să fie o ființă care poate spune „nu știu”, putem spune că învăț fiecare secundă din fiecare moment. A spune „nu știu” este o frază foarte virtuoasă, înseamnă că sunt deschis la învățare.

Ce fel de sugestii le-ai oferi celor care doresc să se perfecționeze în domeniul actoriei?
Nu este vorba doar de actorie. Cred că oamenii ar trebui să se perfecționeze în orice. Dacă o persoană se dezvoltă pe sine, se poate dezvolta și domeniul de interes. O persoană care citește, cercetează, se întreabă, rămâne la curent și ascultă generația următoare, mereu progresează. Cred că un actor ar trebui să facă și mai mult decât atât. Pentru a ajunge la oameni, a empatiza cu ei și a da viață unui personaj, cred că este foarte important și valoros să observi, să citești mult, să urmărești ceea ce se întâmplă în lume, să cercetezi, să cunoști agenda, să o interpretezi și cel mai important formează-ți propria opinie.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.