10 cele mai înalte clădiri din lume

1,750

Ridicăm zgârie nori de mai bine de un secol. Și ceea ce a început la sfârșitul anilor 1800 continuăm dinamic în secolul 21, construind tot mai înalt si mai înalt. Fie că este vorba de Icarus sau de frații Wright, am căutat întotdeauna să scăpăm de legăturile gravitaționale. Zgârie-norii ne ajută să zburăm, chiar si dacă doar pentru scurt timp. Și apoi, există motive mai puțin nobile pentru a construi mai înalt cum ar fi maximizarea valorii terenurilor și continua îmbunătățire a tehnologiei și capabilității de inginerie. În timp ce vom aștepta pentru următoarea clădire ce va sparge recordurile să vină de-a lungul timpului, acestea sunt cele mai înalte 10 clădiri din lume.

10. Taipei 101

Locație: Taipei, Taiwan
Înălțime: 508 metri (1,667 feet) | Etaje: 101
Observator public? Da | Inaugurat: 2004

Încă cea mai înaltă clădire din Taiwan, a deținut titlul pentru cea mai înaltă clădire din lume, din 2004 până in 2010. În timp ce alți nouă zgârie-nori de atunci au depășit-o, Taipei 101 rămâne un spectacol uimitor.

9. CITIC Tower

Locație: Beijing, China
Înălțime: 527.7 metri (1,731 feet) | Etaje: 109
Observator public? Da | Inaugurat: 2018

De asemenea, numit China Zun, zgârie-nori are o formă memorabilă având partea de sus și de jos a structurii mai largă decât etajele din mijloc. Forma este modelată după o vază antică pentru ritual chinezească ( “Zun”).
E cea mai înaltă clădire din Beijing. Dedicată pentru utilizarea de birouri, are 101 lifturi.

8. Tianjin CTF Centrul Financial

Locație: Tianjin, China
Înălțime: 530 metri (1,739 feet) | Etaje:  96
Observator public? Nu| Inaugurat: 2019

Centrul Financial CTF din Tianjin depaseste CITIC Tower rivalul din capitala din apropiere cu doar cativa metri.
Fațada clădirii mixte (birou, Hotel și apartamente cu servicii hoteliere) are curbe ușor de unduit care ajută la minimizarea forței vântului pe structură.

7. Guangzhou CTF Centrul Financial

Locație: Guangzhou, China
Înălțime: 530 metri (1,739 feet) | Etaje: 112
Observator public? Nu| Inaugurat: 2016

Această clădire este în orașul plin de viață in portul de Sud al orasului Guangzhou. Cu vedere la Râul Pearl, caracteristicile distinctive ale clădirii include cele patru bucăti din care este alcatuită clădirea, care permit terase sub cer liber. Și pentru moment, pretinde titlul de a avea cel mai rapid lift din lume. Interesant, înălțimea arhitecturală a clădirii se potrivește cu omologul său din Tianjin. Dar Guangzhou CTF are o înălțime mai mare ocupând 495,5 de metri în timp ce clădirea CTF în Tianjin are o înălțime ocupată de 439,4 metri.

6. One World Trade Center

Locație: New York City , SUA
Înălțime:  541.3 metri (1,739 feet) | Etaje: 104
Observator public? Da| Inaugurat: 2014

Odată capitala zgârie-nori a lumii. One World Trade Center a înlocuit turnurile gemene distruse în atacurile 9/11, 2001, iar amprenta bazei sale cubice este identică cu cele două turnuri originale. Pentru americani, este un simbol al rezilienței și are un design mai neted decât predecesorii săi cubici. Și înălțimea sa de 1.776 de picioare (feet) pentru anul în care a fost semnată declarația de independență nu este o coincidență.

5. Lotte World Tower

Locație: Seoul , Korea de Sud
Înălțime:  555 metri (1,821 feet) | Etaje: 123
Observator public? Da| Inaugurat: 2017

Acest zgarie nori din Seoul gazduieste un hotel de lux, Apartamente și spațiu de birouri. Are chiar și o sală de concerte și o cafenea pe acoperiș.

4. Ping An Finance Center

Locație: Shenzhen, China
Înălțime: 599.1 metri (1,965 feet) | Etaje: 115
Observator public? Da| Inaugurat: 2017

Este o clădire foarte subțire (raportul lățime la înălțime este de 1:10), cu o fațadă de oțel inoxidabil și sticlă.

3. Makkah Royal Clock Tower

Locație: Mecca, Saudi Arabia
Înălțime: 601 metri (1,972 feet) | Etaje: 120
Observator public? Da| Inaugurat: 2012

Construit în centrul aglomerat al Mecca lângă Marea moschee, Turnul oferă un loc pentru musulmanii devotați care fac pelerinajul Hajj.
Patru fețe de ceasuri colosale sunt montate în apropiere de partea de sus a turnului. Aceste ceasuri dețin recordul atât pentru cele mai mari cât și cele mai înalte din lume.

2. Shanghai Tower

Locație: Shanghai, China
Înălțime: 632 metri (2,073 feet) | Etaje: 126
Observator public? Da| Inaugurat: 2015

Cladirea te aresteaza vizual cu răsucirea, forma spirala ce se îndreaptă spre cer. Și forma aceea nu e doar pentru spectacol ajută clădirea să reziste mai bine vânturilor decât o structură dreptunghiulară tradițională.
Shanghai Tower găzduiește magazine, restaurante, birouri și hoteluri.

1. Burj Khalifa

Locație: Dubai, Saudi Arabia
Înălțime: 632 metri (2,073 feet) | Etaje: 126
Observator public? Da| Inaugurat: 2015

Ca și Dubai însusi, Burj Khalifa stabilește ritmul în prima parte a secolului 21. Amestecarea influențelor islamice cu caracteristici moderne, de economisire a energiei, Burj Khalifa redefineste ceea ce este posibil în proiectarea și ingineria clădirilor super inalte. De asemenea, se conectează la sistemul de tranzit de masă din Dubai, făcându-l atât de frumos și practic.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.