Biografie Farah Zeynep Abdullah

1,756

Este actrita si cantareata nascuta in Besiktas, Istanbul, Turcia pe data de 17 august 1989. Mama ei are origini bosniace iar tatal ei provine din Irak. Din cauza razboiului tatal ei a emigrat in Turcia pe cand era copil. Farah a studiat la Liceul Francez Saint Michel din Istanbul, dupa care s-a mutat cu familia la Londra.

Farah vorbeste fluent patru limbi straine: franceza, engleza, turca si sarbocroata care a invatat-o de la mama sa care este bosniaca. In timpul studiilor sale la Facultatea deTeatru din cadrul Universitatii din Kent, Farah Zeynep a primit un rol in seria turca “Oyle Bir Gecer Zaman Ki” (2010) si de atunci actrita s-a intors in Turcia. In 2011 a castigat premiul pentru cea mai buna actrita de sprijin la Premiile Antalya Television.

In 2013 a aparut in filmul lui Yilmaz Erdogan “Kelebegyn Ruyasi”(Visul fluturelui) cu Kivank Tatlitug. Filmul a fost selectat de ministrul turc al Culturii si Turismului drept filmul candidat al Turciei pentru premiile Oscar 2014. Pentru acest rol, Farah a castigat premiul pentru actrita de sustinere la cel de-al 18- lea premiu Sadri Alisik Cinema si Teatru. In anul 2014 a jucat in filmul “Bi Kucuk Eylul Meselesi” alaturi de Engin Ekyurek. Filmul a fost lansat de ziua indragostitilor.

Tot in 2014 a jucat alaturi de Kivanc Tatlitug in serialul turcesc “Kurt Seyit ve Sura”. Apoi a jucat intr-un film muzical- romantic “Unutursam Fisilda”(2014). Rolul “Hatice/Ayperi” i-a adus multiple premii pentru abilitatile sale de actorie si cantat. In 2015 a jucat rolul lui Muazzez in filmul Eksi Elmalar. In 2016-2017 a jucat rolul printesei maghiare Farya Bethlen in serialul istoric ” Muhtesem Yuzyil Kosem”, dupa care au urmat si alte roluri in filme si seriale de mare succes.

Filmografie
Seriale TV

2010-2012 Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Aylin Akarsu Talașoğlu)
2014 Kurt Seyit ve Șura( Șura )
2016-2017 Muhteșem Yüzyıl: Kösem (Prințesa Farya)
2018 Gülizar (Gülizar) Filme
2013 Kelebeğin Rüyası (Mediha Sessiz)
2014 Bir Küçük Eylül Meselesi (Eylül)
2014 Unutursam Fısılda (Hatice / Ayperi)
2015 Barbie in Rock ‘N Royals (Prințesa Courtney) ( voce)
2016 Ekși Elmalar (Muazzez)
2018 Arif V 216 (Ajda Pekkan)
2018 Bizim İçin Sampiyon ( Begum Atman Karatas) cantece
2014 Eyvah – Nafile – Bașka Güzel- Sevdim – Gel Ya da Git – Bir Mazi Bin
2017 Haydi Gel içelim – Paramparça
2018 Milyon Boșvermișim Dunyaya
2018 Değișik El – Biraz – Hüzün Dibi – Ben Seçtim Yolumu

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.