Cum să calmezi durerile de dinți cu presopunctura

3,883

Presopunctura este o formă de terapie alternativă, practicată de mii de ani în China și Japonia, care presupune aplicarea presiunii cu ajutorul degetelor în anumite puncte ale corpului pentru a determina organismul să elibereze analgezice naturale, cunoscute sub numele de endorfine. Aceşti compuşi calmează durerea musculară şi facilitează circulaţia sângelui, inducând o stare generală de bine.
Presopunctura este ușor de învățat și se poate practica oriunde, simplu și rapid.
Există sute de puncte de presopunctură pe corp, corespunzând diferitelor părți și organe ale corpului. În acest articol vă prezentăm 2 puncte care ameliorează durerile de dinți.
Dacă suferiți de dureri severe de dinți atunci puteți utiliza aceste puncte de presopunctura pentru o alinare temporară până la consultarea unui medic stomatolog.

LI4
Acest punct este localizat pe dosul mâinii în locul unde se întâlnesc degetul mare și degetul arătător. Aplicați presiune fermă timp de 1 minut folosind degetul mare al mâinii în timp ce respirați profund.
Nu aplicați presiune pe acest punct în timpul sarcinii deoarece poate provoca contracții uterine.

SI 18
Unul dintre cele mai eficiente puncte de presiune pentru calmarea durerilor de dinților este situat la marginea inferioară a pomeților sub colțurilor exterioare ale ochilor și paralel cu partea inferioară a nasului. Acest punct poate fi activat folosind degetul arătător și degetul mijlociu, apăsând ferm timp de un minut. În timpul acestui proces, inspirați adânc.

Presopunctura este contraindicată femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de tromboflebită, edem pulmonar, tulburări cardiace sau tromboză venoasă. De asemenea nu este indicată pe zone inflamate, dureroase la atingere, sensibile sau pe leziuni.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.