“Yanxi, palatul suspinelor” – un nou serial chinezesc la TVR1

4,730

Acțiunea serialului se petrece în China imperială, anul 1741. Wei Yingluo, o tânără dintr-o familie modestă, se angajează brodeuză la curtea împăratului Quinlong cu scopul secret de a investiga moartea misterioasă a surorii ei. La început suspectează că Fuca Fuheng, membru al gărzilor imperiale, ar fi cel care a comis crima și face tot posibilul să se apropie de sora lui, împărăteasa Fuca, una dintre consoartele împăratului. Aceasta o ia pe fată sub aripa ei şi o transformă într-o tânără educată, învăţând-o eticheta de la curtea imperială. Cu trecerea timpului, Wei Yingluo află că frații Fuca sunt oameni cinstiți și amabili, nevinovați de crimă și se îndrăgostește de Fuheng.

Yingluo devine confidenta şi prietena de încredere a împărătesei, ajutând-o să se ferească de manevrele şi comploturile rivalelor sale, celelalte consoarte ale împăratului. În universul fascinant, plin de culoare dar şi de pericole nebănuite al palatului imperial, chestiunile politice se împletesc cu poveşti de iubire şi cu suferinţele ascunse ale numeroaselor femei, nobile sau sărmane, care trăiesc în Oraşul Interzis. Puternică şi curajoasă, Wei Yingluo va înainta pas cu pas în ierarhia palatului în ciuda originilor ei umile, stârnind invidia celor care nu reuşesc s-o doboare şi admiraţia altor femei pentru care va deveni un adevărat model.

“Yanxi, palatul suspinelor” este cea mai vizionată producție chinezească a anului 2018 și cea mai “căutată” de utilizatorii Google din întreaga lume.
Mulți telespectatori au lăudat povestea pentru că spre deosebire de eroinele amiabile obișnuite, personajul principal Wei Yingluo ripostează și își depășește adversarii. De asemenea, a primit elogii pentru distribuția de personaje bine alcătuită și interpretarea emoționantă a actorilor, cinematografie frumoasă și design complex de costume, precum și portretizarea exactă a istoriei și a dinastiei Qing. Datorită succesului său, a existat un număr crescut de vizitatori la Muzeul Palatului din Beijing, care este locul în care au trăit toate personajele principale din serial.

Distribuție:
Wu Jinyan
Charmaine Sheh
Qin Lan
Nie Yuan
Xu Kai

Serialul a început în 9 octombrie și poate fi urmărit de luni până vineri de la ora 17.00, la TVR 1.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.