5 sfaturi care vă va îmbunătăți abilitățile și vă ajută să găzduiți grătarul perfect

1,028

Ti-ai invitat familia/prietenii la un grătar dar nu le prea ai cu grătăritul? Aceste sfaturi te vor ajuta sa gazduiesti gratarul perfect. De asemenea iti vor ridica abilitățile la nivelul următor daca deja te pricepeai !

1. Carbunii

Pentru a putea grătării, vei avea nevoie de cărbuni. Dacă sunteți tipul de BBQ-er care întinde cărbunii peste întregul gratar, atunci aceasta este prima ta mare greșeală. E mult mai inteligent să folosești zone diferite. Lucrand cu zonele calde și reci vei avea posibilitatea sa plasezi o bucata de carne care inca nu este facuta in interior dar care incepe sa se arda pe exterior pe o zona mai rece a gratarului astfel incat carnea sa nu se arda si va avea timp sa se faca si in interior in felul acesta.

2. Ceapa si ierburi

Vrei să adaugi un pic mai multă aromă la mâncarea pe care o faci la Grill? Tăiați o ceapă mare în jumătate si frecati gratarul cu ea. Acest lucru va face două lucruri: va oferi mai multă aromă la alimente, dar va ajuta, de asemenea, la a si curăța gratarul. Un alt sfat inteligent este de a arunca rozmarin proaspat pe carbunii incinsi pentru a da mancarii tale o aroma si miros de fum placut.

3. Caldura

E timpul să-ți prăjești hamburgerii și carnea? Atunci căldura e cea mai bună prietenă a ta. Pentru a verifica dacă gratarul este suficient de cald, puteți să vă păstrați mâinile 10 centimetri deasupra grătarului și numara: douăzeci și unu, douăzeci și doi… daca în acest moment trebuie sa iti retragi mana pentru că devine prea fierbinte, atunci știi că e timpul să pui burgerii și carnea pe gratar.

4. Lămâi

Acei dintre voi care au incercat sa prajeasca pești la gratar stiu cat este de dificil cand se lipesc pestii de gratar si trebuie dezlipiti. O soluție simplă la această problemă este plasarea a câteva discuri de lamaie pe grătar și apoi plasarea peștilor pe discurile de lamaie. În acest fel, peștele nu se va lipi și are, de asemenea, o aromă extra proaspătă din cauza lămâii.

5. Cub de gheata

S-ar putea sa sune ciudat, dar un cub de gheata te poate ajuta să prajesti burgerii perfecti la gratar. Pentru a preveni burgerii din a se face foarte uscati, tot ce trebuie sa faci este sa plasezi un cub de gheata pe partea de sus a fiecarui burger in timp ce sunt pe gratar. Asa carnea va rămâne perfect fragedă si nu se va usca.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.