Biografie Beren Saat

1,621

S-a născut pe data de 26 februarie 1984 în Ankara, Turcia.
De la începutul carierei sale a primit aprecieri critice și numeroase premii pentru stilul său de actorie.
În timpul studiilor sale de la Universitatea din Baskent, ea a participat la concursul de acțiune “Turkiye nin Yildizlari”, unde a fost descoperită de regizorul turc Tomris Giritlioglu.
A debutat în prima sa serie TV  “Askimizda Olum Var”(2004).

În 2005 a jucat în rolul principal în “Aska Surgun”. În 2006 a interpretat rolul lui Yasemin Unsal în seria populară “Hatirla Sevgili”. A împărțit rolul principal cu Cansel Elcin și Okan Yalabic. Seria s-a concentrat pe evenimente politice care au avut loc în perioada anilor 1950-1970, iar Saat a obținut un mare succes și o faimă la nivel național în perioada de emisie.
În 2007 Saat a apărut ca actriță invitată la episodul 121 din seria “Avrupa Yakasi”.

În 2008 a fost distribuită într-un rol principal ca Bihter Yoreoglu Zyagil in “Ask-i Memnu” (Iubire ascunsă), unde a jucat alături de cunoscutul actor Kivanc Tatlitug.
Seria a fost regizată de Hilal Saral.
Ask-i Memnu a primit răspuns pozitiv din partea publicului și a fost  cea mai vizionată serie TV din istoria producțiilor de televiziune din Turcia. Beren Saat a primit apreciere critică din partea criticilor pentru performanța ei în ultimul episod.
După ce serialul a fost difuzat în întreaga lume, Saat a devenit celebră la nivel internațional, în special în Orientul Mijlociu și Europa. Pentru rolul ei în serial a câștigat Premiul Golden Butterfly.

Au urmat și alte roluri importante.
În 2010-2012 a jucat în drama socială “Fatmagul”, apoi în seria dramatică “Intikam” (2013-2014).
Din 2015 până in 2016 a jucat ca personaj titular în seria dramatică istorică “Muhtesem Yuzyil: Kosem”.
Beren  Saat a fost cea mai plătită actriță din Turcia din 2008 până în 2014. În plus, față de cariera ei de actorie, Saat este recunoscută pentru eforturile ei caritabile. A făcut multe donații pentru Organizații de Caritate.

În 2014 Beren Saat s-a căsătorit cu cântărețul Kenan Dogulu. S-au căsătorit în Los Angeles, California.

Filmografie:
Aşkımızda Ölüm Var (2004)
Aşka Sürgün (2005–06)
Hatırla Sevgili (2006–08)
Avrupa Yakası (2007)
Aşk-ı Memnu (2008–10)
Güz Sancısı (2009)
Gecenin Kanatları (2009)
Fatmagül’ün Suçu Ne? (2010–12)
Gergedan Mevsimi (2012)
Benim Dünyam (2013)
İntikam (2013–14)
Muhteşem Yüzyıl Kösem (2015–16)
Atiye (2019-)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.