Biografie Burak Deniz (Marasli – Păzește-mă de mine)

4,068

Actorul Burak Deniz s-a născut la Istanbul, Turcia pe data de 17 februarie 1991. Părinții lui au divorțat când era copil. A copilărit în Izmir unde a locuit cu mama sa.
După absolvirea liceului a decis să se mute în Istanbul. A studiat la Universitatea Çanakkale Onsekiz Mart.

În ciuda vârstei tinere, Burak a reușit să obțină roluri în multe seriale turcești care au devenit incredibil de populare în rândul publicului.
Burak, fost model, este dorit de majoritatea revistelor de modă turcești.

Printre alte premii, Deniz a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor de televiziune în anul 2017 acordat de Universitatea Adnan Menderes.

Rolul său de debut i-a fost acordat în 2011 în seria TV Kolej Günlüğü (Onur).
În 2012 a interpretat rolul lui Tarik în filmul Sultan alături de actrița Nurgul Yesilkay. În 2013 a apărut în seria TV Kacak apoi a jucat rolul lui Aras în serialul Yaman (Medcezir).
În 2015 a jucat în Tatli Kucuk Yalancılar iar în 2016 a interpretat rolul lui Mert în seria Regina nopții (Gecenin Kraliçesi) alături de Meriem Uzerli și Murat Yıldırım.

În 2016-2017 a interpretat personajul principal Murat în serialul Ask Laftan Anlamaz alături de tânăra și talentata actriță Hande Ercel. Prin acest rol a avut ocazia de a-și pune în valoare talentul actoricesc, ceea ce i-a adus o mare popularitate pe plan mondial.

În 2017-2018 a jucat rolul principal alături de Hazal Kaya în alt serial care a avut un succes răsunător, Povestea noastră (Bizim Hikaye).

În drama Arda (2018) a avut ocazia să joace alături de iubita sa din viața reală, Busra Develi. Relația lor a început în 2015. Cuplul s-a despărțit în decembrie 2018; cei doi au locuit împreună timp de 3 ani.

În 2020 a jucat în serialul difuzat pe platforma BluTV Yarım Kalan Aşklar împreună cu Dilan Cicek Deniz iar în 2021 a avut rolul principal în serialul Marașli.

Filmografie

2011 – Kolej Günlüğü (Onur)
2012 – Sultan (Tarik)
2013 – Kaçak
2013–2015 Medcezir (Aras)
2015 – Tatli Küçük Yalancilar (Toprak)
2016 – Gecenin Kraliçesi (Mert)
2016–2017 – Aşk Laftan Anlamaz (Murat)
2017–2019 – Bizim Hikaye (Barış /Savaş)
2018 – Arada (Ozan)
2020 – Yarım Kalan Aşklar (Mehmet)
2021 – Maraşlı (Celal “Maraşlı” Kün)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.