Biografia actorului Can Yaman (Ozgur din Domnul Greșeală)

4,041

S-a născut pe 8 noiembrie 1989 în Istanbul, Turcia. Familia lui este de origine iugoslavă. A studiat școala generală la colegiul Bilfen iar liceul la Liceul Privat Italian din Istanbul. După aceea a plecat în SUA în cadrul programului de schimb studențesc. În 2012 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Yeditepe.

A lucrat timp de un an ca avocat stagiar pentru o companie cu renume mondial, corporația Price Waterhouse Cooper apoi și-a deschis o firmă de avocatură în Bebek împreună cu doi prieteni. În timp ce lucra ca avocat, a mers într-o vacanță și acolo a avut ocazia de a-l întâlni pe actorul Cüneyt Sayil care l-a îndrumat spre o carieră în actorie.

A debutat în serialul Gonul Isleri (2014) cu un rol secundar.
Inadına ask (2015-2016) o comedie romantică, l-a avut în rol principal alături de Aceyla Topaloğlu. Serialul a fost difuzat și în România cu numele Parolă: Te iubesc.
În 2015-2016 a jucat și în drama Hangimiz sevmedik.

În 2017 a urmat comedia romantică Dolunay care de asemenea a fost difuzat și la noi. A avut-o ca parteneră pe actrița Ozge Gurel.
În 2018 a jucat în serialul Erkenci Kus (Vis de iubire) alături de Demet Özdemir. Pentru acest rol, Can a fost nevoit să își schimbe look-ul în totalitate. În 2018 a primit Premiul Altin Kelebek pentru Cel mai bun actor într-o comedie romantică pentru performanța în serial și Premiul pentru cel mai bun actor străin în cadrul Festivalului internațional de film Murex D’or din Beirut. Tot pentru acest rol a fost ales “Bărbatul anului 2019” de către revista americană E!News.

În 2020 a jucat din nou alături de Ozge Gurel în serialul Bay Yanlis (Dl. Greșeală) și a devenit imaginea brandului de îmbrăcăminte Tudors.
În martie 2021 a fost invitat special în serialul italian Che Dio ci Aiuti în rolul barmanului Gino.
Tot anul acesta a semnat un contract pentru rolul principal în serialul italian Sandokan.

Pe lângă actorie, este jucător de baschet licențiat. Ca hobby-uri îi plac fotbalul, chitara, pian, tenis de masă, badminton, rafting. Vorbește 5 limbi străine: Turca, Laz, Engleza, Italiana și Germana.

Chipeșul actor este într-o relație cu prezentatoarea TV italiană Diletta Leotta.
Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.