Biografie Murat Tavli

1,325

Murat Tavli este actor, scenarist și scriitor turc. S-a născut în orașul Istanbul pe data 23 iunie 1987.
Viața de actor a început cu o pedeapsă pe care a primit-o de la profesorul său de literatură din liceu. Murat era un student rebel iar într-o zi profesorul său l-a prins când îl imita în fața colegilor săi și ca pedeapsă l-a înscris în clubul de teatru al școlii, la care trebuia să participe zilnic câte o oră după încheierea cursurilor. Când a venit ziua primei interpretări pe scenă în fața publicului, a avut mari emoții dar tot atunci s-a decis să urmeze o carieră în actorie.
A absolvit Universitatea Bahçeşehir, Facultatea de Afaceri și în paralel a studiat actoria la Centrul de arte Mujdat Gezen.

A început să lucreze ca actor profesionist pe scena Teatrului ESEK iar mai târziu a jucat pe scenele teatrelor Bakırköy și Üsküdar.
A făcut parte din distribuția serialelor Küçük Kıyamet, Nerde O Yeminler Aşksın Sen, Yahşi Cazibe, Farklı Desenler, Hıyanet Sarmalı și Camera 309. A apărut și în multe reclame.

Murat este și scriitor. A început să scrie poezii încă din copilărie. Mai târziu a scris scenarii și piese de teatru și a avut un blog de succes care i-a adus o propunere din partea Editurii Trend Publishing House pentru a scrie o carte. Astfel a început aventura lui ca scriitor, iar astăzi are publicate 5 cărți: Hanfendi Bi’ Bakar Mısınız, Bu Yalnızlık Bana Fazla Bölüşelim mi? (2015), Kuytu (2016), Gözyaşlarım İftiharla Sunar (2018), Vazgeçtim sanma sadece büyüdüm.

Activitatea favorită: să joace fotbal
Obiectul favorit: ceainicul
Mâncarea favorită: Izmir kofte
Cartea favorită: Franz Kafka – Milena’ya Mektuplar
Filmul favorit: Yeşilyol
Artistul favorit: Şener Şen

Filmografie
No : 309 (Samet Yetiş, 2016-2017)
Yeşil Deniz (Doktor Tugay, 2014-2015)
Hıyanet Sarmalı (Büyük Tarık, 2014)
Nerde O Yeminler (2013)
Küçük Kıyamet (2013)
Yahşi Cazibe (2010)
Farklı Desenler (Sedat Bozkaya, 2011-2012)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.