Cojile de oua – cea mai bogata sursa naturala de calciu

1,058

Coaja de ou este alcătuită din carbonat de calciu în proportie de 95%. Deoarece calciul din coaja de ou este absorbit foarte bine de organism, coaja de ou poate fi folosită ca supliment alimentar în combaterea deficitului de calciu. Specialiștii estimează că o jumătate de coajă de ou este suficientă pentru a asigura organismului doza zilnică necesară de calciu.
Carbonatul de calciu din coaja de ou acționează ca un antiacid gastric, fiind un remediu eficient în tulburarile gastrice, ulcere și gastrite. De asemenea este indicat în: osteoporoză, paradontoză, poate accelera vindecarea fracturilor osoase.

Pudra din coajă de ou se poate consuma ca atare, câte 2,5 g zilnic, se poate pune în iaurt, lapte, salate, deserturi, produse de panificație.
Se mai poate consuma și sub formă de macerat cu miere de albine și zeama de lămâie.

Prepararea maceratului din coji de oua:

Cojile de oua se spală cu apă caldă și bicarbonat de sodiu apoi se fierb bine pentru a fi sterilizate și se pun la uscat ( 1-2 zile ) pe o pânză sau pe o coală albă de hârtie. Se păstrează și pielița din interior. După ce s-au uscat se macină cu o râșniță de cafea până devin o pulbere ca faina.

Într-un borcan de sticlă se amestecă o parte pudră din coji de ouă, o parte zeamă de lămâie și două părți de miere de albine. Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat timp de o săptămână într-un loc răcoros și întunecos sau la frigider (în acest caz borcanul trebuie să fie de culoare închisă). Amestecul se agită zilnic de 2-3 ori.
După o săptămână, se ia câte o lingură de macerat de 3 ori pe zi la mesele principale diluat cu puțină apă sau suc de fructe. 
Cura dureaza o lună.
Preparatul se tine la frigider și are valabilitate 6 săptămâni.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.