Hercai episodul 30 (rezumat)

15,157

Filippos, fiul bijutierului Gabriel, merge la conacul Aslanbey și îi spune lui Miran că Azize l-a amenințat pe tatăl lui și l-a împiedicat să le spună că inelul lui Dilsah a fost comandat de Hazar Shadoglu și nu de Mehmet Aslanbey.
Miran ezită să îl creadă imediat pe Filippos și merge la Azize pentru răspunsuri. Azize îi spune că minte și că a fost trimis de Sadoglu apoi schimbă subiectul arătându-i biletele de amenințare pe care le-a primit de la misteriosul dușman. Îi spune că unul dintre ele i l-a dat Sukran și că familia Sadoglu este singurul ei dușman și probabil tot ei le-a trimis cu scopul de a-i întoarce unul împotriva celuilalt.
Miran o întreabă pe Sukran despre bilet și ea îi spune că i l-a dat un băiat cu mesajul că nepotul ei se va întoarce la ea, iar în schimb i-a cerut să livreze biletul. Miran crede că a fost același băiat care i-a indus în eroare pe el și pe Hazar când Reyyan a fost răpită cu câteva episoade în urmă.

Auzind că Filippos a mărturisit adevărul despre inel, Hazar se întâlnește cu Firat și îi cere să-l împiedice pe Miran să își distrugă viața pentru răzbunarea lui Azize. Firat nu se lasă înduplecat fiindcă e convins că el i-a ucis pe părinții lui Miran și că acum încearcă doar să își salveze viața. Atunci Hazar îi zice să-i transmită lui Esma că nu va mai aștepta (probabil intenționează să-i spună lui Miran că Esma știe că el și Dilsah au fost iubiți). Firat își dă seama că Esma știe mai multe despre trecut.

Sultan îi spune lui Miran că Azize a internat-o în spitalul de psihiatrie apoi merg împreună acolo, doar pentru a descoperi că nu există nicio înregistrare a spitalizării ei. Totuși Miran observă că un angajat de acolo îi privește cu teamă și îl urmărește însă îi pierde urma în ultimul moment. Mai târziu, află că mașina lui aparține familiei Aslanbey.
Între timp Cihan, Azat și Harun merg la compania Aslanbey și îl anunță pe Firat că dețin 50 % din afacere și vor lucra împreună. Acum Firat și Miran află că Azize a returnat acțiunile familiei Sadoglu atunci când încerca să-i facă pe Azat și pe Reyyan să plece împreună.

Harun, logodnicul lui Yaren, vorbește la telefon cu cineva care știe despre spitalizarea lui Sultan, despre mărturisirea făcută de Filippos și despre biletele primite de Azize. După aceea, Harun îi cere lui Hanife să găsească scrisoarea de la Dilsah care se află în posesia lui Yaren, cea în care Dilsah îi mulțumea lui Hazar că o ajută să fugă din conacul Aslanbey.
Hanife reușește să găsească această scrisoare și i-o dă lui Hazar.

Sukran nu știe nimic despre răzbunarea lui Azize dar a auzit câteva frânturi despre asta, suficient cât să înțeleagă că l-a implicat pe Miran și că a distrus viețile tuturor din casă. Când i se spune că răzbunarea este pe Hazar Sadoglu care i-a ucis pe părinții lui Miran, Sukran îi spune nepotului său că de fapt Mehmet și Azize au ucis-o pe Dilsah, împreună cu toți din casă care au tăcut în loc să îi sară în ajutor și să o salveze de cruzimea soțului ei.
Miran este devastat de ceea ce aude și ca de obicei refuză să creadă adevărul. Sukran, îngrijorată când vede în ce stare l-au adus minciunile lui Azize, îi spune că cu câteva zile înainte de moartea lui Dilsah, ea i-a povestit despre planul ei de a fugi cu ajutorul unei persoane.
În toate acestea, Reyyan este alături de Miran consolându-l și în același timp încercând să îl ajute să înțeleagă și să accepte adevărul.


Nasuh și Yusuf au o întâlnire cu Filippos, care se pare că știe mai multe despre trecut. În urmă cu mulți ani, când Hazar era în armată, bijutierul Gabriel a încercat să-l convingă pe Nasuh să o ducă pe Dilsah la conacul Shadoglu pentru a o salva de o căsătorie forțată cu Mehmet Aslanbey. Evident, Nasuh a refuzat condamnând-o pe Dilşah la o viață de chin și, în cele din urmă, la moarte, iar pe Hazar la o viață de regret și calomnie.
Miran îi vede vorbind și deduce că familia Sadoglu se află în spatele mărturisirii lui Filippos. Merge la conacul Shadoglu pentru a-l confrunta pe Hazar și îi spune că, indiferent de ceea ce face, nu va putea niciodată să schimbe trecutul.
Episodul se încheie cu Hazar și Miran întâlnindu-se la mormântul lui Dilsah. Hazar îi dă lui Miran scrisoarea mamei sale din care reiese că i-a cerut ajutorul pentru a scăpa de chinul de la conacul Aslanbey. Miran scoate fotografia lui Dilsah cu scrisul ei de mână pentru a le compara și vede că scrisul este identic.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.