Biografie Deniz Ugur (Seher – Nemilosul Istanbul)

2,451

Actrița turcă Deniz Ugur s-a născut pe 17 octombrie 1971 în Ankara, Turcia. Provine dintr-o familie de artiști, tatăl ei este cântărețul de operă Mete Uğur iar mama sa este balerina Suna Uğur.
Keriman Halis Ece, prima Miss Univers din Turcia a fost bunica ei; alte rude celebre: compozitorii Muhlis Sabahattin Ezgi și Neveser Kökdeş, actrița Melek Ezgi, fostul manager al clubului sportiv Galatasaray Turgan Ece, David Bennent – câștigător al premiului Oscar, actrița Anne Bennent, dansatoarea Diane Mansart, etc.

Deniz Ugur a studiat Actoria și Baletul la Conservatorul din Istanbul.
Înainte de absolvirea Universității în 1995, a avut rolul principal în piesele “Görünmeyen Dostlar” și “Çetin Ceviz” pe scena Teatrului Kenter.
În 1997 a primit Premiul pentru cea mai promițătoare actriță la Festivalul de Film din Ankara pentru rolul din piesa “Bir Erkeğin Anatomisi”.
A devenit celebră încă de la începutul carierei sale și este una dintre cele mai apreciate actrițe din Turcia.

Pe lângă actorie, Deniz Ugur este și autoare de editoriale, scenaristă, compozitoare și romancieră.

Talentata actriță este cunoscută publicului român din serialul “Feriha” în care a dat viață personajului Sanem.

A fost căsătorită cu actorul İsmail Hakkı Sunat și au avut un fiu, Engin Deniz Sunat.
În perioada 2007-2010 a fost căsătorită cu reporterul Reha Muhtar. Au împreună doi copii, gemenii Mina Deniz Muhtar și Poyraz Deniz Muhtar.
Din 2013 actrița este într-o relație cu regizorul Orcun Benli.

Filmografie
2019 – Zalim İstanbul (Seher Yılmaz)
2018 – insanlık Suçu (Emel)
2017 – Hep Yek 2 (Aslı)
2017 – Bir Deli Sevda (Alev)
2017 – Kırgın Çiçekler (Macide)
2015 – Kara Kutu (Canan)
2015 – Detay (Duygu)
2014 – Gulyabani (Güneş)
2014 – B.O.K ‘bi o kalmıştı’
2012 – Pamuk Prenses ve Avcı
2012 – Bu Son Olsun (Nimet Hemşire)
2013 – 2014 – Umutsuz Ev Kadınları (Gülşah)
2011 – 2012 – Adını Feriha Koydum (Sanem)
2009 – Oturak İmparatoru Recep
2009 – Evimde Uzaylı Var
2008 – Paramparça Aşklar (Deniz)
2008 – Kung Fu Panda
2007 – Ertelenmiş Hayatlar (Gülfidan)
2007 – Elveda
2007 – Baba Oluyorum (Canan)
2006 – Sahte Prenses (Ceylan)
2006 – Hayatım Sana Feda (Zeynep Başaran)
2004 – Zümrüt (Melek Karahan)
2004 – Yağmur Zamanı (Aslı)
2001 – Mert Ali 2 (Ayla)
2001 – Benimle Evlenir Misin
2001 – Bana Şans Dile (Yurdanur Hoca)
2000 – Yalan Dünya
2000 – Mert Ali 1 (Ayla)
1999 – Kurtlar Sofrası (Ümit)
1998 – Gülerken Ağladık
1998 – Güldüren Cazibe
1996 – Bir Erkeğin Anatomisi
1993 – Yaz Evi (Nuran)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.