Biografie Timucin Esen (Kadir din serialul Gulperi)

2,112

S-a nascut pe data de 14 august 1973 in Adana, Turcia intr-o familie de avocati. A studiat la Conservatorul de Stat din Ankara, Departamentul de Teatru timp de 2 ani dupa care a absolvit Universitatea de Arte Plastice Mimar Sinan din Istanbul.

In timp ce studia in Ankara, a inceput sa cante in baruri. A studiat de asemenea actoria in Italia si SUA si si-a obtinut diploma de master in Productia de Film si Televiziune la Institutul de arta al Universitatii Los Angeles, California.

In perioada studentiei a regizat filmul “Cikmaz Sokak”. Dupa intoarcerea in Turcia, a jucat in seria “Gurbet Kadini”. Timucin Esen a devenit foarte popular dupa ce a interpretat rolul Halil in filmul Gonul Yarasi (2005).

Timucin Esen este de asemenea muzician, primul sau album de muzica a aparut in 2011(Mayhos).

Actorul este cunoscut publicului român din serialul Valurile vietii (Bodrum Masali) in care joacă rolul principal alături de Sevval Sam, actrița care interpretează rolul lui Ender in serialul Pretul fericirii.

Timucin Esen este intr-o relatie cu Bilge Ture din anul 2012 si au impreuna un copil.

Filmografie:
Deliyle Geçen Gece (2003)
Yazı Tura (2003)
Gönül Yarası (2005)
Mavi Fil (2008)
Göl (2008)
Kapalı Çarşı (2009)
Labirent (2011)
Seaburners (2012)
Senin Hikayen (2013)
Martıların Efendisi (2017)
Müslüm (2018)
Gurbet Kadını (2003–2005)
Hırsız Polis (2005–2007)
Vicdan (2013–2014)
Gönül İşleri (2014–2015)
Bodrum Masalı (2016–2017)
Gülperi (2018-2019)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.