Migdalele – beneficii

1,503

Migdalele au în compoziția lor: vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, acid folic, acid pantotenic, molibden, seleniu, glucide, apă, proteine, grăsimi mononesaturate. Consumate moderat intre 7-10 migdale pe zi, migdalele iti ofera beneficii importante pentru sanatatea ta.

Migdalele sunt de ajutor in mentinerea sanatatii oaselor si dintilor.
Continutul de magneziu si fosfor ajuta la imbunatatirea masei osoase si la pastrarea unor dinti sanatosi. Reduc riscul de fracturi si de osteoporoza.

Migdalele tin virusii la distanta.
Putem sa ne ferim de infectiile virale inclusiv de raceala si gripa consumand zilnic migdale. Specialistii au constatat ca substantele continute de pielita migdalelor stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatind capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile.

Consumul regulat de migdale ajuta la prevenirea anemiei.
Migdalele sunt o sursa importanta de fier(10 migdale sunt echivalentul unei farfurii de spanac).

Consumul zilnic a 10 migdale pe zi ajuta la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare.

Consumul de migdale ajuta la reglarea tensiunii arteriale deoarece sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu.

Migdalele mentin nivelul de colesterol in limite normale.
Acizii grasi esentiali dar si fibrele pe care le contin ajuta la scaderea colesterolului rau din organism si mentin in limite normale valorile colesterolului total.

Ajuta la cresterea nivelului de energie
In locul unei cafea sau al unei bauturi energizante incercati sa mancati migdale. Continutul de riboflavina, cupru si mangan pe care il contin aceste fructe va vor oferi mai multa rezistenta si veti fi mai energici.

Consumul de migdale scade aciditatea gastrica prevenind arsurile de stomac.

Ajuta la prevenirea constipatiei
Concentratia ridicata de fibre stimuleaza digestia si previne constipatia. Este necesar ca atunci cand sunt consumate migdale sa se bea o cantitate semnificativa de apa.

Uleiul de migdale este utilizat pentru tratamente de infrumusetare
Uleiul de migdale este plin de antioxidanti, de aceea este foarte des folosit in cosmetica pentru intretinerea parului, a pielii si unghiilor.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.