Cum ne pot ajuta exercitiile fizice sa fim mai fericiti?

1,334

Sigur, știi că exercițiile fizice sunt bune pentru tine. Îți păstrează greutatea sub control, previn anumite afecțiuni, te fac mai puternică și te ajută să te simți tânără și să rămâi activă odată cu înaintarea în vârstă. Dar știai că te pot face și o persoană mai fericită? E adevarat. Când faci mișcare în mod regulat, nu este doar o coincidență că te simți mai puțin stresată, mai puțin anxioasă și în general mai fericită.
Iată 6 motive pentru care exercițiile fizice te fac fericită:

Eliberează substanțe chimice “de fericire” în creierul tău
Dopamina este un neurotransmițător din creier care este necesar pentru crearea sentimentelor de plăcere și fericire. Multe studii sugerează că odată cu înaintarea în vârstă ne pierdem în mod constant rezervele de dopamină, motiv pentru care trebuie să căutăm constant experiențe care ajută la eliberarea dopaminei.
Cea mai bună metodă de a crește producția de dopamină a creierului? Sportul. Așa că fă fitness, genuflexiuni, abdomene, aleargă, ridică, sari, joacă-te – și fi fericită.

Te energizează.
Fără îndoială, ai zile în care te simți prea obosită pentru a face mișcare, când sportul este ultimul lucru din lume pe care vrei să îl faci.
Însă, oricât de epuizată ești după o zi lungă la serviciu, după o zi plină acasă sau după un week-end agitat, fă tot ce poți pentru a strânge toată puterea de voință pe care o ai ca să faci niște exerciții fizice pentru că cel mai probabil după aceea te vei simți energizată pentru tot restul zilei.

Sportul combate stresul
Exercițiile fizice regulate te vor ajuta să devi mai puțin stresată pe termen lung.
Asta pentru că atunci când faci exerciții fizice, te supui unei forme de stres la nivel scăzut, crescând ritmul cardiac și declanșând o explozie de modificări hormonale. Atunci când te supui stresului exercițiului fizic, corpul tău va ajunge în cele din urmă la o mai bună gestionare a stresului vieții.
Și mai puțin stres echivalează cu o viață mai fericită, mai sănătoasă.

Diminuează simptomele de anxietate și depresie
Dacă suferi de anxietate sau depresie, exercițiile fizice pot fi un tratament simplu și eficient. Studiile arată ca mișcarea fizică efectuată cu regularitate reduce cu până la 25% riscul de a suferi de stări depresive și anxietate, îmbunătățind funcțiile mentale și capacitatea de concentrare. În plus exercițiile fizice au efecte asupra organismului similare cu cele oferite de meditație și terapia prin vorbire. Așa că data viitoare când te simți neliniștită sau deprimată încearcă câteva minute de sport.

Exercițiul fizic îți sporește încrederea în sine
Când nu te simți bine cu corpul tău sau cu aspectul tău cu siguranță vei avea o stimă de sine scăzută. Și asta poate avea un efect negativ asupra tuturor domeniilor vieții tale, inclusiv relațiile, cariera, obiectivele și aspirațiile tale. Dar când începi să faci sport și vezi că corpul tău se transformă, toate se schimbă rapid deoarece te vei simți mai puternică, mai independentă și mai încrezătoare. Încrederea în sine sporește fericirea generală.

Combate insomnia.
Probleme cu somnul? Sari peste somnifere și încearcă să faci mișcare.
S-a dovedit că un stil de viață activ îți poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului și îți poate oferi și acea energie care te face să vrei să te ridici dimineața din pat și să fi activă.

Fă exerciții fizice și fi fericită!
Data viitoare când te simți stresată, deprimată, neliniștită sau chiar obosită, ridică-te de pe canapea și fă puțin sport. Nu doar te vei simți mai încrezătoare, mai energizată și mai calmă ci vei fi o persoană mai sănătoasă și mai fericită.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.