Gulperi – episodul 16 (rezumat)

4,805

Când și-a revenit din șocul revederii soțului ei, Gulperi a trebuit să îi dea explicații în legătură cu mutarea lor în Istanbul. Eyup nu a crezut că Ejder a fost vinovat până când au intervenit copiii și i-au spus tot ce le-au făcut bunicii lor, inclusiv că au vândut-o pe Bedryie. Eyup l-a certat pe Hasan pentru că nu a avut grijă de ele apoi l-a vizitat pe Ali în închisoare, l-a bătut și a aranjat să fie ucis.

Când Eyup a plecat, Gulperi s-a întâlnit cu Kadir în scara blocului. Kadir l-a văzut pe Eyup când s-a întors și deși era necăjit și gelos, i-a spus resemnat că el vrea ca ea să fie bine și fericită. Puțin mai târziu Kadir a aflat că Eyup a evadat din închisoare dar nu i-a spus lui Gulperi ci a continuat investigațiile pentru a afla de ce a fost închis.

Seara Eyup s-a întors acasă și a luat masa împreună cu familia pentru prima dată după mulți ani iar Hasan și Bedryie i-au spus cât de mult le-a lipsit și cât erau de fericiți că s-a întors. Can a vărsat din greșeală un pahar cu lapte pe piciorul lui Eyup iar el a țipat furios la copil încât i-a speriat pe toți. După aceea, Gulperi i-a spus că nu mai sunt căsătoriți fiindcă familia lui nu a vrut ca ea să poarte numele lor și a trebuit să divorțeze de el. Eyup a bruscat-o spunând furios că e soția lui dar Gulperi a reușit să scape din mâinile lui.

A doua zi Eyup a făcut scandal la locul de muncă al lui Gulperi și i-a interzis să mai lucreze acolo apoi a mers la închisoare și i-a spus lui Yakup că în clipa când va ieși de acolo îl va ucide pentru ce le-a făcut soției și copiiilor săi. Eyup pregătise actele necesare pentru a transfera toată averea familiei pe numele lui dar Yakup a refuzat să le semneze. După aceea Eyup a mers acasă la părinții săi și a luat cu forța bijuteriile și cardurile de credit ale lui Fatma și Kader. Fatma credea că Yakup s-a predat în locul lui Eyup și când a aflat adevărul, i-a spus lui Seyma să nu-l ajute să iasă mai repede din închisoare ci să-l lase să-și ispășească pedeapsa.

Artemis s-a bucurat că locuiește în același bloc cu Hasan și i-a spus lui Selen că se va lupta pentru el.
Seyma a aflat că Kadir s-a mutat lângă Gulperi și l-a amenințat că îi va spune lui Eyup despre ei. Tot în aceeași zi a aflat și Hasan că sunt vecini cu Kadir și s-a certat cu el. Kadir s-a decis să se mute ca să nu îi facă probleme lui Gulperi însă nu a putut fiindcă Artemis nu voia să plece de lângă Hasan.

Eyup a mers și la locul de muncă al lui Hasan și l-a cunoscut pe Seyit. A vorbit arogant și amenințător iar Seyit nu l-a plăcut deloc și a înțeles că va cauza probleme. Eyup a observat că Seyit a primit un plic cu bani de la un angajat și a urmărit cu atenție unde l-a pus apoi a plecat.

Seara, Eyup i-a spus lui Gulperi că a făcut pregătirile necesare pentru a se căsători în ziua următoare. Copiii au fost foarte fericiți dar Gulperi nu își dorea să se recăsătorească cu el. A găsit o scuză pentru a ieși afară și a mers la Kadir să îi spună că se vor căsători apoi s-a întors repede acasă.

A doua zi dimineața Eyup s-a întâlnit cu Kadir în fața blocului. L-a îmbrățișat bucuros și i-a povestit lui Hasan că ei se cunoșteau din copilărie și au fost prieteni buni. După plecarea lui Hasan, Kadir i-a spus lui Eyup că nu a uitat că l-a trădat și să fie mulțumit că nu i-a povestit lui Gulperi ce a făcut.

Când Eyup și Gulperi au mers să se căsătorească, Kadir a aflat că Eyup a fost condamnat pe viață pentru că a ucis 5 persoane, pe familia care l-a salvat când a fost rănit. Kadir a plecat în grabă să împiedice nunta și a ajuns chiar când ofițerul stării civile o întreba pe Gulperi dacă acceptă să se căsătorească cu Eyup.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.