Sfaturi de siguranţă ce trebuie ştiute pentru un Crăciun liniştit si fără necazuri, potrivit specialiştilor

1,479

Fără indoială Craciunul este o sarbatoare plină de bucurii si voie bună. Insă daca nu esti destul de atent in jurul acestei perioade voioase craciunul poate devenii un coşmar alb foarte rapid. Avem aici o lista cu sfaturi utile pentru tine si celor dragi ţie.

1 | Stropiţi bradul de Crăciun cu apă zilnic

Brazii de craciun au abilitatea de a se aprinde si a ajunge in flăcări foarte rapid daca sunt uscati si exista o sursa de caldura sau scantei langa ei, asa ca este important sa fie umeziti zilnic.

2 | Nu ţineti bradul aproape de scântei sau flame

Indiferent cat de frumos bradul tau arata in acel colt al casei unde se afla semineul sau lumanarile aprinse, este indicat sa fie la o distanta de mai mult de 1 metru de asa ceva deoarece exista sanse mari sa ajunga in flacari. Asta include si alte lucruri cum ar fi resouri , incalzitoare electrice etc.

3 | Foloseşte lumânări pe baterii

Lumânările sunt un motiv major pentru cauzarea incendiilor in perioada sarbatorilor de craciun.

4| Nu-ţi supraîncarca circuitele electrice

Exista limite care trebuie luate in seama, daca se pun la calcul toate aparatele casnice, TV , etc care sunt deja in priza, nu este indicat de a folosi mii sau zeci de mii de beculete pentru ornarea bradului, casei etc.

5| Nu posta planurile de vacanţa pe retelele de socializare

Multi hoți se folosesc de rețelele de socializare precum Facebook, Twitter etc pentru a invata care casa va fi goala in preajma sarbatorilor, daca postezi totul despre planurile tale vor fi sanse ca ei sa isi faca planurile lor de asemenea, si eventual a ajunge urmatoarea lor tinta.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.