Destăinuiri episodul 2 (rezumat)

1,588

Episodul începe cu o nouă pacientă.
Alya (Melisa Sozen) este o tânără care provine dintr-o familie bogată și este șefă de promoție a facultății de drept dar deși este foarte inteligentă, are un comportament straniu, la prima vedere pare că și-a pierdut complet mințile.
În ziua absolvirii, profesoara ei o trimite la cabinetul doctoriței Manolya.
Alya nu mai poate face față traumei din copilărie și a căutat ajutorul multor doctori până a ajuns aici dar fiindcă nimeni nu a putut să o ajute, din prima clipă face tot posibilul să o înfurie pe doctoriță și o testează.
A citit cărțile ei și a rămas impresionată de compasiunea pe care o are față de pacienții ei dar până acum a evitat să meargă la ea, de teamă că ea va fi singura pacientă pe care nu o va îndrăgi.
Povestește că și cu ceilalți doctori s-a comportat la fel ca să îi supere, pentru că toți sunt răi și o consideră nebună.
Dezvăluie că trăiește într-o singurătate atât de mare, încât a căutat un pic de afecțiune de la medicii la care a fost până acum dar nu a găsit. Apoi îi spune că i-a pedepsit și a distrus ce era important și drag pentru ei pentru că nu au iubit-o.
Doctorița Manolya o abordează diferit de ceilalți și îi spune direct că nici ea nu o place. Alya este impresionată de sinceritatea ei.
Cu toate acestea, doctorița s-a înfuriat atât de tare din cauza comportamentului ei, încât refuză să o trateze și o scoate afară.
Alya este hotărâtă să obțină iertarea ei și îi trimite o mulțime de flori în fiecare zi, timp de o săptămână.

Mehmet se întoarce la cabinet pentru o ședință individuală de data aceasta. Doctorița îl întreabă despre el dar nu este obișnuit să fie întrebat cum se simte și dă un răspuns general, despre familie.
Ceasul din biroul ei îi amintește de ceasul de acasă, din copilărie când aștepta îngrozit să se întoarcă acasă tatăl lui violent. Îl bătea în fiecare seară pentru orice lucru nesemnificativ. În schimb pe fratele lui îl iubea și se înțelegeau tare bine.
Mama și fratele lui nu au intervenit niciodată să îl salveze din mâinile lui.
Acum chiar dacă este adult, are o carieră, îi trimite bani tatălui său lunar și își ajută nepoții să studieze, încă se simte neputincios.
Doctorița îi spune că dacă nu a fost iubit în copilărie, nu poate să creadă că soția și copiii lui îl iubesc. Inima lui îi spune că nu poate să fie iubit, dacă nici măcar familia lui nu l-a iubit. Nu poate să aibă încredere în oameni fiindcă atunci nu avut pe nimeni să îl protejeze.
Mehmet aprobă toate concluziile ei și își dă seama că nu este diferit de tatăl lui și că face ce a învățat de la el.
Doctorița îi spune că schimbarea vine după ce se iartă pe el și după ce începe să își vindece rănile din trecut și să se iubească. Îl încurajează să se concentreze pe vindecarea lui nu doar pe salvarea căsniciei altfel își va învăța și el copiii să nu se iubească și prin urmare să nu poată iubi, să fie violenți, așa cum a fost învățat și el de familia lui.

Meliha este mai bine datorită tratamentului, poate dormi și poate să mănânce mai bine și nu a mai încercat să se sinucidă.
Îi spune doctoriței că de când au vorbit ultima dată, se gândește mereu la vremea când trăiau în pădure. Înainte a refuzat să își mai amintească acele vremuri, la fel ca și frații ei și niciodată nu discută între ei despre asta.
Întotdeauna i-a fost rușine de trecutul ei și nu a putut să-i privească pe oameni în ochi.
Despre soțul ei nu vrea să vorbească, spune doar că se plimbă ca pisica pe lângă ea de când a încercat să se sinucidă.
Apoi povestește din nou despre trecut.
Bărbații care l-au ucis pe tatăl ei, au răpit-o pe sora ei mai mare, Guler. După câteva zile poliția a găsit-o dar era distrusă.
Nu aveau bani și nimeni nu i-a ajutat iar mama și sora ei au fost nevoite să se prostitueze, ca să întrețină familia.
Treptat, mama ei și-a pierdut și mințile pe care le mai avea. După vreo doi ani s-a îmbolnăvit și a murit și ea.
Guler i-a crescut pe frații ei. A strâns bani și într-o zi au fugit la Istanbul pentru că acolo nu mai putea să îi protejeze de oamenii din sat.
A închiriat o locuință pentru ei, le-a umplut frigiderul de mâncare apoi a plecat la un bordel și din acea zi nu au mai văzut-o niciodată. Au ținut legătura doar prin telefon și le trimitea bani. De atunci, Meliha a avut grijă de frații ei mai mici.
Doctorița îi spune multe cuvinte de încurajare și că o va ajuta să înțeleagă că nu are de ce să îi fie rușine de trecutul lor. Pe parcurs, când va fi pregătită, o va învăța cum să se iubească și să nu se mai pedepsească, cum să își permită să se bucure de lucrurile bune, să nu mai trăiască în frică.
În episodul următor, va povesti cum a fost viața lor în Istanbul.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.