Biografie Dolunay Soysert (Sumru Gunes – Ține-mă de mână)

1,391

Este o actriță turcă, născută pe data de 25 martie 1973, în Adana, Turcia.
La vârsta de 4 ani, din cauza serviciului tatălui ei, familia s-a stabilit în Ankara.
A terminat studiile gimnaziale și liceale la Colegiul Privat de Modă din Istanbul. A absolvit Departamentul de Arheologie și Istoria Artei la Universitatea din Istanbul.
După ce a studiat teatrul la Mujdat Gezen Art Center, a lucrat la Teatrul Municipal din Istanbul timp de patru ani.
Mai târziu a absolvit Facultatea de Teatru la Universitatea din Nebraska, America.

Și-a început cariera de actorie în 1994 în comedia Kaygisizlar, după care a jucat în multe piese de teatru, filme și seriale.
De-a lungul carierei sale a câștigat trei premii importante.
În 2004 a câștigat Premiul pentru actriță promițătoare – Asociația Actorilor Contemporani de Cinema.
În 2005 a câștigat Premiul Cea mai de succes actriță a anului – Al 9-lea premiu Afife Theatre.
În 2007 a câștigat Premiul pentru Cel mai bun artist de teatru al anului – a 9-a Întâlnire a Teatrului Eyupoglu.

Dolunay Soysert a prezentat ceremonia de deschidere a celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Istanbul desfășurat între 31 martie și 15 aprilie 2007, alături de soțul ei Sinan Tuzcu.
A prezentat de asemenea împreună cu Emre Karayel cea de-a 19-a ceremonie de deschidere a Festivalului Internațional de Film Ankara, între 13-23 martie 2008.
În 2008 Dolunay și soțul ei Sinan Tuzcu au filmat împreună reclama pentru Compania Bosh.

Dolunay Soysert s-a căsătorit cu actorul Sinan Tuzcu (actorul care a jucat rolul lui Mustafa în serialul Lacrimi la Marea Neagră) în 2006 iar în 2016 au divorțat.

Filmografie
Kaygısızlar (1994)
Sekizinci Saat (1995)
Çılgın Bediş (1996)
Baskül Ailesi (1997)
The Republic (1998)
Kuzgun (1999)
Mrs. Salkım’s Diamonds (1999)
Bir İstanbul Masalı (2003)
Sultan Makamı (2003)
Yürek Çığlığı (2004)
Zor Adam (2004)
Kalbin Zamanı (2004)
Omuz Omuza (2004)
Avrupa Yakası (2004)
Yine de Aşığım (2005)
Kırık Kalpler Durağı (2005)
Bebeğim (2006)
Tövbe (2006)
İlk Aşk (2006)
Hacı (2006)
Mavi Gözlü Dev (2007)
Açık Mutfak (2009)
Orada (2009)
Benim Annem Bir Melek (2008–2010)
Veda (2010)
Adanalı (2010)
Başrolde Aşk (2011)
Kayıp (2013)
Urfalıyam Ezelden (2014)
Muhteşem Yüzyıl (2014)
Son Çıkış (2015)
Seddülbahir 32 Saat (2016)
Çifte Saadet (2016)
Bana Sevmeyi Anlat (2016)
Kayıt Dışı (2017)
Elimi Bırakma (2018–2019)
Bücür (2018)
Ya İstiklal Ya Ölüm (2020)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.