Femeie în înfruntarea destinului – Ultimul episod / Finalul serialului

8,316

Trei luni mai târziu, romanul bazat pe viața lui Bahar scris de către Fazilet a fost publicat și are un mare succes la public. Ba mai mult, Bahar primește o ofertă de la o casă de producție care vrea să facă un serial inspirat din povestea ei.
Șirin este internată într-un spital de psihiatrie. Acolo primește și ea romanul lui Bahar și îl citește.

Fazilet o întreabă pe Ceyda dacă vrea să cumpere rochia de mireasă de la o cunoștință de-a ei iar Ceyda îi amintește că încă nu au cerut-o de la familie și stabilesc împreună ziua când să meargă să o ceară de la Enver. După aceea, Ceyda le spune că nu are rost să cumpere o rochie nouă fiindcă ea încă o mai are pe cea pe care a purtat-o când s-a căsătorit cu Peyami. Raif o întreabă gelos cine este Peyami iar ea îi spune doar că e un amic din cartier. Raif și Fazilet insistă să cumpere altă rochie.
Între timp, Satilmis încearcă să îl învețe pe Arda să spună “mama”.

Ceyda îi invită pe Bahar și pe Arif să meargă împreună cu ea și cu Raif să vadă casa lui de la munte unde vor să facă nunta. Acolo, Raif îl întreabă pe Arif cine este Peyami. Atunci Ceyda începe să îi spună despre Hikmet dar Raif preferă să nu afle toată povestea și îi promite că nu mai deschide subiectul.
Bahar îi povestește lui Arif ce frumos a cerut-o în căsătorie Raif  pe Ceyda. Atunci Arif se apleacă într-un genunchi în fața ei. Bahar e emoționată crezând că o va cere în căsătorie dar el îi spune amuzat că i s-a dezlegat șiretul.

Când se întorc acasă, încep pregătirile pentru logodna lui Raif și Ceyda. Fazilet cumpără inelele, flori și ciocolată, Bahar face fursecuri împreună cu copiii iar Ceyda face plăcinte. De asemenea, Bahar a cumpărat două rochii frumoase pentru ea și pentru Ceyda.
La ceremonia de logodnă Bahar are o surpriză neașteptată: Enver o cere de la Doruk si de la Nisan pentru Arif. Doruk a memorat ce trebuie să răspundă cu ajutorul lui Nisan. După aceea Fazilet o cere pe Ceyda de la Enver pentru fiul ei Raif. Cele două cupluri vor face nunta în aceeași zi.
Enver se gândește cu tristețe la Hatice dar e foarte fericit pentru Bahar, Ceyda și Arif și le dă niște sfaturi despre ce înseamnă fericirea în căsnicie.

A doua zi Arif îi spune lui Yusuf că se va căsători cu Bahar. Yusuf se bucură că are așa o noră ca ea, mai ales acum că e faimoasă și bogată.
Fazilet le duce la un magazin pe Bahar și pe Ceyda ca să își aleagă rochiile de mireasă. Când se văd îmbrăcate în mirese, cele două prietene încep să plângă.
Enver pregătește costumul de mire al lui Arif și costumele copiiilor.
Bahar îl roagă pe Enver să locuiască cu ei după nuntă însă el îi spune că trebuie să păstreze apartamentul pentru când se va întoarce Șirin acasă. Bahar își dă seama că în ultimele luni Enver a fost foarte îndurerat din cauza lui Șirin iar ei nu l-au sprijinit suficient.

Arif primește o scrisoare de la Kismet în care îl anunță că s-au mutat în altă țară și nu se vor mai întoarce niciodată și că a trecut pe numele lui mașina și apartamentul ei.
Când Enver merge să o viziteze pe Şirin, Bahar pregătește pentru ea plăcintele pe care le făcea Hatice și îl însoțește până la ușa spitalului însă nu intră să vorbească cu Șirin ci îl așteaptă acolo.
Șirin îi spune lui Enver că se simte bine și ar trebui să fie externată. Când Enver pleacă, Șirin merge cu el până la poartă și când o vede pe Bahar, aleargă spre ea țipând că i-a distrus viața dar este prinsă la timp de asistente.

În ziua nunții, în timp ce bărbații sunt la frizerie, Bahar și Ceyda se pregătesc acasă la Fazilet și deapănă amintiri.
Înainte de a pleca din casă, Emre apare cu Satilmis și cu mama lui Ceyda. Arda îi vede și o strigă pe Ceyda spunând pentru prima dată “mama” apoi spune “bunica”.

La ceremonia de nuntă, ofițerul stării civile îi întreabă pe rând pe cei patru miri dacă acceptă să se căsătorească. Când vine rândul lui Arif, el lasă microfonul deoparte, se ridică în picioare și strigă fericit “da”.
Când începe petrecerea de nuntă Bahar privește în jur la persoanele dragi care dansează și sunt fericite apoi îl îmbrățișează pe Arif și îi șoptește “mulțumesc Arif”.
Serialul se încheie cu Bahar pe scenă, vorbind despre romanul ei și mulțumind celor care au fost alături de ea.

În încheiere scrie că serialul este dedicat tuturor femeilor care nu au renunțat niciodată și bărbaților a căror inimă este plină de iubire.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.