Ma numesc Zuleyha – Episodul 17 (rezumat)

6,164

Yilmaz câștigă licitația iar Demir încearcă să riposteze. Hunkar îl atenționează să nu facă scandal pentru a nu se face de rușine în fața înaltei societăți din Cukurova. El este plin de furie la gândul că în acea seară Yilmaz va ținea capul pe perna soției sale.
‌Pe de altă parte Zuleyha este fericită că Yilmaz încă o iubește.
‌Seara târziu, Hunkar îl sună pe Fekeli și îi cere să se întâlnească. Yilmaz încearcă să îl oprească să meargă la întâlnire dar Fekeli nu îl ascultă. Yilmaz îl urmărește. Cei doi se întâlnesc, iar Hunkar îi cere lui Fekeli să îl ia pe Yilmaz și să plece cu el departe de Adana. Fekeli refuză și îi spune că a petrecut 20 de ani în închisoare tânjind după locul natal și intenționează să moară în Cukurova. El îi mai spune că ea nu vrea să vadă adevărul iar ea îi zice că au fost trei martori care l-au văzut că l-a împușcat pe Adnan. Feleli îi spune că a trăit în minciună atâția ani și chiar dacă i-ar spune adevărul nu l-ar crede și va trebui să afle singură adevărul. Când s-a întors acasă Demir o aștepta furios și a întrebat-o dacă s-a întâlnit cu Fekeli iar ea i-a spus ce i-a zis Fekeli. Demir i-a interzis să se mai vadă cu el vreodată, iar ea l-a întrebat dacă nu este curios să afle dacă Fekeli spune adevărul.

‌O tânără frumoasă, doctorița Mujgan este transferată din Istanbul la spitalul din Adana. Hunkar o întâlnește la colibe în timp ce ea era acolo pentru a vaccina copiii  muncitorilor și o invită la conac.
‌Yilmaz îi trimite lui Demir perna brodată de Zuleyha. Demir se enervează și îi dă foc, apoi o aruncă în canal.
‌Hunkar și Demir se înțeleg  amândoi și îl sperie pe Gaffur astfel încât el să nu mai îndrăznească vreodată să îi amenințe cu secretul despre Yilmaz și Zuleyha. Saniye este primită să lucreze din nou în bucătărie dar Gaffur este scos din funcția de majordom și va trebui să lucreze ca orice alt muncitor de la fermă.

‌Demir și Zuleyha merg cu copilul la spital fiindcă avea febră mare. Doctorița Mujgan se ocupă de copil iar Demir este impresionat de amabilitatea ei și de felul cum a tratat copilul.
Se comportă foarte politicos cu ea și îi spune că ar dori ca ea să fie medicul lor. În drum spre casă el vede că Zuleyha este cam distanta și o întreabă dacă este geloasă.
Mujdan îi consultă pe muncitorii lui Yilmaz de la fabrica de bumbac. Ca semn de mulțumire el îi trimite cadou o eșarfă și un bilet prin care îi mulțumește, dar ea îi trimite eșarfa înapoi și un bilet în care îi mulțumește pentru cadoul său, dar ea și-a făcut doar datoria și nu este potrivit să îl accepte.

Demir îl amenință pe Sebahattin că dacă nu își va retrage divorțul, el nu va mai plăti școala lui Betul la Paris. Sebahattin ii spune că nu ii pasă fiindcă Betul poate să se întoarcă acasă și să își continue studiile. Demir oprește imediat toate plățile către Betul.
În acea seară, familia Yaman era așezată în camera de zi, iar Haminne începe dintr-o dată să își amintească întâmplări din trecut. Face niște comentarii cu privire la Hunkar și la Ali Rahmet Fekeli în care nu îi lasă să se căsătorească și spune că a fost promisă lui Adnan Yaman. Demir și Zuleyha o întreabă pe Hunkar ce înseamnă asta dar ea nu recunoaște nimic și le spune că Haminne vorbește așa din cauza bolii și nu trebuie să o bage în seamă.

Zuleyha merge în oraș și îl vede pe Yilmaz discutând cu Mujgan. Este cuprinsă de gelozie și se întoarce acasă foarte tristă.
Într-o seară, Gaffur îl invită pe Halil  să se plimbe pe canal și să bea ceva împreună. Gaffur îi dă să bea atât de mult încât Halil adoarme acolo. Gaffur merge la grajduri, dezleagă caii și îi lasă pe câmp. A doua zi dimineața, merge la Hunkar și îi spune că au dispărut caii. Demir și Hunkar trimit după Halil dar este găsit adormit lângă râu. Demir îl trimite pe Gaffur să caute caii, iar Gaffur îi găsește și se întoarce fericit la fermă.
Halil este concediat de Demir iar Gaffur își recapătă funcția de majordom.
Hunkar este chemată la casa unui muribund (Husamettin) fiindcă vrea să îi destăinuie un secret pe care l-a ținut de peste 20 de ani. Când ajunge acolo, el reușește să îi spună  doar: “În noaptea în care a murit Adnan”… apoi moare înainte de a sfârși propoziția. Hunkar începe să se gândească la cuvintele pe care i le-a spus Fekeli că într-o zi va afla adevărul.
Demir, Cengo și Gaffur pun la cale un plan și în timpul nopții merg la fabrica lui Yilmaz și reușesc să distrugă cele 100 de tone de bumbac pe care el le-a promis unei fabrici de textile din Istanbul.

Notă :
Numerotarea episoadelor nu corespunde cu cea de la TV deoarece la TV se difuzează doar 2 ore dintr-un episod care în versiunea originală este de aproximativ 2 ore jumate – 3 ore.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.