3 remedii naturiste pentru unghiile exfoliate și fragile

986

La fel ca tenul sau părul, și unghiile au nevoie de îngrijire specială mai ales atunci când se exfoliază, sunt fragile și se rup ușor.

Câteva cauze care duc la ruperea frecventă a unghiilor sunt: deficiența de vitamine, deshidratarea și chimicalele din produsele de curățenie. De aceea în primul rând este recomandat să avem o alimentație echilibrată, să bem suficientă apă și să folosim mănuși de protecție atunci când facem curățenie.

Tratamente naturiste

Ulei de măsline + un gălbenuș de ou + miere
O soluție ideală pentru unghiile moi și fragile este să faci un amestec din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuș de ou și o lingură de miere. Tine unghiile în acest amestec timp de 10 minute după care clătește cu apă călduță.

Vitamina E
Un alt tratament eficient este vitamina E.  Seara, înainte de culcare, deschide o capsulă de vitamina E și aplica uleiul pe fiecare unghie, masând ușor. Repetă în fiecare zi timp de o săptămână sau două.

Lămâie + ulei de măsline
Un remediu la fel de bun se poate obține din suc de lămâie și ulei de măsline.
Lamaia ajută la creșterea rapidă a unghiilor și în plus previne îngălbenirea lor iar uleiul de măsline este un hidratant uimitor care le conferă rezistență și astfel se previne ruperea lor.
Se amestecă o lingură de suc de lămâie proaspăt stors cu trei linguri de ulei de măsline călduț. Ține degetele în acest amestec timp de 10 minute. Repetă în fiecare zi și în curând vei observa că unghiile tale sunt mai rezistente și cresc mai repede.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.