Arhipelagul O Mie de Insule – Thousand Islands

1,813

La granița dintre Canada și SUA, pe râul Saint Lawrence se află un arhipelag superb numit O Mie de Insule. Arhipelagul este format din 1864 de insule și se întinde pe o suprafață de aproximativ 80 km în aval de Kingston, Ontario.

Insulele canadiene se află în provincia Ontario iar cele americane în statul New York.

Cele mai mari insule au dimensiuni de peste 100 km2 iar cele mai mici găzduiesc o singură casă sau sunt habitat pentru anumite păsări acvatice migratoare (lebede, gâște, rațe).

Condiția pentru a fi considerate insule este ca acestea să se afle deasupra nivelului apei tot timpul anului, să fie mai mari de 900 cm² și să găzduiască cel puțin un arbust.

Cea mai mare insulă, numită Insula Wolfe, are 29 km lungime şi 9 km lăţime în zona cea mai largă și o populație de aproximativ 1.400 locuitori.

Multe dintre insule sunt locuite permanent, au energie electrică şi servicii telefonice şi sunt deservite de feribot, care face legătura cu uscatul.

Castelul Boldt de pe Insula Heart.

Această casă se află pe Insula Just Room Enough (Insula Suficient Pentru o Cameră). Așa cum puteți observa, nu mai este loc pentru nimic altceva.

21 dintre aceste insule alcătuiesc Parcul Naţional Thousand Islands, cel mai vechi dintre parcurile naţionale canadiene la Vest de Munții Stâncoși.

Regiunea The Thousand Islands Frontenac Arch a fost desemnată rezervaţie mondială a biosferei de către UNESCO în anul 2002.

Întreaga zonă este extrem de populară ca destinaţie de vacanţă.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.