Biografia actorului Akin Akinozu

7,759

Akin Akinozu este un actor turc cunoscut pentru rolul din celebrul serial Hercai. S-a născut pe data de 22 septembrie 1990 în Ankara, Turcia și este singurul fiu al actriței Ozlem Akinozu. Bunicul său a fost unul dintre prezentatorii primului post de radio și televiziune din Turcia, TRT.
Akin a urmat cursurile liceului TED din Ankara și a studiat matematica la Universitatea Berkeley California din SUA, unde a locuit timp de 6 ani. A început să studieze actoria și să scrie piese de teatru încă de când se afla în Los Angeles iar la întoarcerea în Turcia a urmat cursuri de actorie la atelierul de teatru Craft Oyunçuluk Atölyesi.

A debutat în anul 2014 în filmul Azrail. În 2015 a jucat rolul lui Ivan Ali în serialul Kosem apoi a avut roluri principale în serialul dramă Arkadaşlar İyidir și în comedia Aslan Ailem și a apărut în serialul istoric Payitaht Abdülhamid.
Pentru rolul Miran din serialul Hercai a primit Premiul pentru cel mai bun actor dar și Premiul pentru cel mai bun cuplu, împreună cu partenera sa de rol, Ebru Şahin.
Postul de televiziune spaniol Nova Atresmedia i-a acordat distincțiile Cel mai bun actor și Mister Nova 2019.

În 2021-2022 a interpretat rolul personajului Cemal în serialul Jocurile destinului alături de Oyku Karayel și Sarp Apak iar în prezent joacă în serialul Tuzak.


La momentul actual, Akinozu este unul dintre cei mai faimoși actori turci în America latină, în America de Nord, în Asia Centrală și în Europa.

Akin vorbește fluent limba engleză. Este pescetarian, practică diverse sporturi și este interesat de filozofie, în special de stoicism.
Este suporter Beşiktaş, mâncarea lui favorită este sushi iar “Heaven” de Bryan Adams este melodia lui favorită. Romanul său favorit este George Orwell – 1984.
Când se pregătește pentru un rol, carismaticul actor abordează scenariul ca un detectiv, căutând în profunzime cât mai multe detalii despre personaj și acțiune iar muzica îl ajută să transpună în scenă trăirile personajului. I-ar plăcea să dea viață sultanului Fatih Sultan Mehmet (Mehmet Cuceritorul) pentru profunzimea emoțională și mentală a unui astfel de personaj.

Chipeșul actor este logodit cu Sandra Pestemalciyan, o tânără care este de profesie manager. Cei doi s-au cunoscut în SUA și formează un cuplu de peste 8 ani.

Filmografie
2022 – Tuzak
2021-2022 – Kaderinin oyunu (Cemal)
2019 – Hercai (Miran)
2017-2018 – Aslan Ailem (Murat)
2017 – Payitaht Abdülhamid (Ömer)
2016 – Arkadaşlar İyidir (Yunus)
2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2014 – Azrail

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.