Biografie Ayca Aysin Turan

2,634

Ayca Aysin Turan s-a născut pe 25 octombrie 1992 în Sinop, Turcia. Are 5 frați și o soră, ea fiind mezina familiei.
A fost interesată de vioară de la o vârstă fragedă. Și-a dorit să urmeze o carieră în muzică și a luat lecții de vioară până în perioada studenției. Ulterior s-a îndreptat spre o carieră în actorie. A studiat la Teatrul Gonul Ulku Gazanfer Ozcan și la Conservatorul Municipal Sinop iar mai târziu a absolvit Facultatea de Radio, Cinema și Televiziune în cadrul Universității din Istanbul și Facultatea de drept.

A debutat în anul 2011 în serialul Dinle sevgili. Un an mai târziu, s-a făcut remarcată în serialul Karagul (Trandafirul negru) în care a jucat rolul personajului Ada.
În 2015 a jucat rolul principal în primul său film, comedia romantică Sevimli tehlikeli, o producție scrisă și regizată de Ozcan Deniz. L-a avut ca partener pe Sukru Ozyildiz.

În 2017 a avut rolul principal în serialul Meryem alături de Furkan Andic.
În 2018 a interpretat personajul Leyla în The Protector, primul serial turcesc difuzat de platforma Netflix.
Au urmat serialul Zemheri (Iarna neagră) în care dă viață personajului Firuze și serialul de acțiune Ariza în care îl are ca partener pe Tolga Saritas.
Cel mai recent proiect al ei este serialul Povestea de pe insulă pentru care a primit premiul Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de film Pantene Altın Kelebek.

Filmografie
2013 – Dinle Sevgili
2013–2014 – Șefkat Tepe
2014–2015 – Karagül
2014 – Sungurlar
2015 – Sevimli tehlikeli
2016 – Altınsoylar
2017–2018 – Meryem
2018–2019 – The Protector
2020 – Zemheri
2020 – Ariza
2021 – Ada masali

“Actoria este o călătorie distractivă. Trăiești diferite vieți într-un singur corp. Sunt atât de multe experiențe, atât de multe povești. Poți fi o mică parte din ele. Devii vocea neauzită a oamenilor, respirația lor, limbajul lor. Îmi iubesc meseria. Este o călătorie foarte colorată, nuanțată. Îmi plac acele momente dificile de la început, de exemplu, am lucrat cu Merve Tașkan până la miezul nopții pentru Zemheri … Trebuie să iubești ceea ce faci. Există și acele aspecte provocatoare. Încerci, cauți, găsești. De asemenea, obosești în timp ce faci acest lucru. Trebuie să memorezi replici, să ieși pe scenă sau să filmezi, nu se termină. Iei acel personaj, îl așezi undeva în interiorul tău, îl hrănești, îl crești. Ești întotdeauna în stări diferite. Aceasta este atât cea mai frumoasă, cât și cea mai dificilă parte a actoriei.” (Ayca Aysin Turan)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.