Biografie Boran Kuzum (Leon – serialul Patria mea esti tu)

1,128

Este un actor turc născut în Ankara, Turcia la data de 1 octombrie 1992. Tatăl său Bora Kuzum este director adjunct la Teatrul de Stat din Ankara iar mama sa, Zehra a absolvit Fine Arts.

Încă de mic copil Boran Kuzum și-a demonstrat talentul actoricesc și a avut sprijinul părinților săi care l-au îndrumat spre o carieră în teatru și cinematografie.
În 2015 a absolvit cu succes Facultatea de Actorie din cadrul Conservatorului de Stat din Istanbul. La scurt timp a primit primul său rol într-un serial TV în 2015 (Analar ve anneler). Talentul lui actoricesc l-a ridicat în topul celor mai talentați și îndrăgiți actori tineri din Turcia.

În 2016 a jucat rolul prințului nebun Mustafa din serialul TV Kosem. Prin acest rol a avut ocazia să își pună în valoare talentul și să acumuleze o vastă experiență care i-a adus la scurt timp un nou rol important, cel a sublocotenentului Leon în serialul de epocă Patria mea esti tu în care joacă alături de mari actori precum Halit Ergenç (Cevdet), Bergüzar Korel (Azize) și Onur Saylak (Tevfik). Pentru acest rol Boran Kuzum a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Filmografie
2018 – Şahin Tepesi
2019 – The Protector
2017 – Cingöz Recai : Bir Efsanenin Dönüşü
2016–2018 – Vatanım Sensin
2016 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 – Analar ve Anneler
2014 – Bir Adam Yaratmak
2012 – Aşka Dokunmak

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.