Biografie Burcu Biricik

2,608

Burcu Biricik este una dintre cele mai talentate actrițe din Turcia. S-a născut pe data de 4 mai 1989 în orașul Antalya.
În anul 2006 a participat la un concurs de frumusețe și a câștigat titlul Miss Mediterranean.

Burcu s-a decis să se îndrepte spre o carieră în actorie în liceu când a participat la un concurs de teatru și a fost premiată.
A absolvit Facultatea de Arheologie în cadrul Universității Ege iar în paralel a luat cursuri de actorie la Teatrul Municipal Bornova. Acolo și-a început cariera și a jucat în diverse piese de teatru precum: İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım și Yedi Kocalı Hürmüz.

În anul 2006 a apărut pentru prima dată pe micul ecran în serialul Maçolar.
Au urmat diverse roluri în filme și seriale printre care și serialul de epocă “Suleyman magnificul”.
Rolul Hulyei în serialul de succes “În numele fericirii” (2016) i-a deschis ușa spre celebritate. A jucat alături de actorul Birkan Sokullu și a primit numeroase aprecieri, premii și nominalizări pentru performanța sa.

În 2011 a participat la show-ul de televiziune Artiz Mektebi care este o competiție de actorie și a câștigat marele premiu.

În 2016 a regizat documentarul Çok Uzak Fazla Yakın.

Burcu Biricik și Barıș Arduc, partenerul ei din serialul “Între tine și rău” au fost nominalizați la categoria “Cel mai frumos cuplu” în cadrul Festivalului Pantene Altin Kelebek.

A jucat în diverse spoturi publicitare și a apărut pe coperta revistelor celebre Elele, L’officiel, Marie Claire, InStyle, MagMart, Hello, Alem.

În 2015 frumoasa actriță s-a logodit cu fotograful Emre Yetkin pe vârful unui deal în jungla din Sri Lanka. Un an mai târziu s-au căsătorit și s-au întors în Sri Lanka unde au petrecut luna de miere.

Este activă pe mediile de socializare unde postează frecvent fotografii cu prietenii sau colegii de pe platourile de filmare.
Timpul liber și-l petrece alături de prieteni, la muzee sau cinema.
Printre hobby-urile ei se numără yoga, motociclismul și campingul.
Unul dintre visurile ei este să locuiască în străinătate pentru un timp și să învețe o limbă străină iar în privința carierei și-ar dori să joace într-un muzical.

Filmografie
2019 – Kuzgun (Dila)
2019 – Çiçero (Ajan)
2018 – Her Şey Seninle Güzel
2018 – 8. Gün (Bahar)
2016 – Çok Uzak Fazla Yakın (Aslı)
2016 – Hayat Şarkısı (Hülya)
2014 – Şeref Meselesi (Kübra Güngör)
2014 – Ulan İstanbul (Kübra)
2014 – Bana Masal Anlatma (Ezgi)
2013 – Kedi Özledi (Lale)
2013 – İnanç Odası (Kurban)
2013 – Beni Böyle Sev (Seda)
2012 – Düşman Kardeşler (Derya)
2012 – Ustura Kemal
2011 – Muhteşem Yüzyıl (Cariye)
2007 – Maçolar (TV Dizisi)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.