Biografie Ceren Tasci

2,058

Actrița de origine turcă s-a născut pe data de 15 mai 1989 în Istanbul.
Este cunoscută publicului român și din serialul “Camera 309” în care a interpretat-o pe Filiz, soția lui Erol interpretat de Cihan Ercan, cel care joacă rolul lui Zebercet în serialul “Vis de iubire”.

I-a plăcut actoria încă din copilărie. A făcut parte din clubul de teatru al școlii și a fost încurajată atât de părinți cât și de profesori să devină actriță.
Într-un interviu a spus că dacă nu ar fi fost actriță i-ar fi plăcut să fie jurnalistă sau să filmeze documentare.

A studiat actoria la Facultatea de Artă și Design în cadrul Universității Kadir Has.
În anul 2015 a participat la concursul de comedie Komedi Türkiye difuzat pe postul TV8, alături de alți comedieni printre care și actrița Öznur Serçeler, cea care joacă rolul Leylei în serialul “Vis de iubire”.

A debutat cu rolul Filiz în serialul de mare succes “Camera 309” și a devenit cunoscută la nivel internațional.
În anul 2017 s-a alăturat distribuției serialului Aslan Ailem în care a jucat alături Burcu Özberk și Akın Akınözü.

A urmat rolul Ayhan în serialul “Vis de iubire” pentru care a fost nominalizată la categoria ‘Cea mai buna actriță de comedie romantică’ în cadrul Festivalului de Film Pantene Altin Kelebek.

În anul 2019 a jucat în filmul de comedie “Kirk Yalan” iar ultimul proiect al actriței este un alt film de comedie – “Feride”, care a avut premiera în ianuarie 2020.

Ceren Tasci este și actriță de teatru. Pentru piesa ‘Yalnızlar Kulübü’ (2018) a primit numeroase premii printre care și Premiul Sadri Alışık.

Filmografie
2020 – Feride
2019 – Kirk Yalan
2018 – Erkenci Kus (Ayhan)
2017 – Aslan Ailem
2016-2017 – No: 309 (Filiz Sarıhan)

Piese de teatru
Yalnızlar Kulübü – 2018      
Kenardakiler – 2016 
90’larda Lubunya Olmak  – 2014     
Joey’s Adventures
Sevgili Doktor

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.