Biografia actriței Farah Zeynep Abdullah (Inci din serialul “Vinovați de iubire”)

8,270

Actrița Farah Zeynep Abdullah s-a născut în Istanbul, Turcia pe data de 17 august 1989. Mama ei are origini bosniace iar tatăl ei a imigrat în Turcia din Irak. Farah a studiat la Liceul Francez Saint Michel din Istanbul, dupa care s-a mutat cu familia la Londra.

Farah vorbește fluent patru limbi străine: franceza, engleza, turca și sârbocroata.
În timpul studiilor sale la Facultatea deTeatru din cadrul Universității Kent din Londra, Farah Zeynep a primit un rol în seria turcă “Trădarea” (Oyle Bir Gecer Zaman Ki) și de atunci actrița s-a întors în Turcia.
Acest rol i-a adus premiul pentru cea mai buna actriță în rol secundar la Premiile Antalya Television.

În 2013 a apărut în filmul lui Yilmaz Erdogan “Kelebegin Ruyasi” cu Kivanc Tatlitug. Filmul a fost selectat de ministrul turc al Culturii si Turismului drept filmul candidat al Turciei pentru premiile Oscar 2014. Pentru acest rol, Farah a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Premiile Sadri Alisik.
În anul 2014 a jucat în filmul “Bi Kucuk Eylul Meselesi” alături de Engin Akyürek.

Tot în 2014 a jucat alături de Kivanc Tatlitug în serialul turcesc “În dragoste și în război” (Kurt Seyit ve Sura).

Apoi a jucat cu Mehmet Gunsur într-un film musical romantic, “Unutursam Fisilda” (2014). Rolul interpretat i-a adus multiple premii pentru abilitățile sale de actorie și cântat. Cântecul ‘Gel ya da git’  interpretat de ea în film, a fost un hit național în acel an.

În 2015 a jucat rolul lui Muazzez in filmul “Ekşi Elmalar”.

În 2016-2017 a jucat rolul prințesei maghiare Farya Bethlen în serialul istoric “Muhtesem Yuzyil Kosem”.

Abdullah a jucat apoi în filmul “Bizim İçin: Șampion” care spune povestea vieții jocheului Halis Karataș. Filmul și rolul ei au fost foarte apreciate de critici.

Între 2020 și 2021, ea a jucat alături de Birkan Sokullu în “Vinovați de iubire” (Masumlar Apartmanı), care este adaptat după un roman de Gülseren Budayıcıoğlu.

În 2022, a jucat în filmul biografic “Bergen” care a devenit al 8-lea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile în Turcia. A fost cel mai vizionat film din 2022 în Turcia.

În 2023, a jucat în filmul “Bihter”, o adaptare a romanului din epoca otomană din anii 1900, Aşk-ı Memnu.

Filmografie
Seriale TV

2010-2012 Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Aylin Akarsu Talașoğlu)
2014 Kurt Seyit ve Șura ( Șura )
2016-2017 Muhteșem Yüzyıl: Kösem (Prințesa Farya)
2018 Gülizar (Gülizar)
2020-2021 Masumlar apartamani (Inci)

Filme
2013 Kelebeğin Rüyası (Mediha Sessiz)
2014 Bir Küçük Eylül Meselesi (Eylül)
2014 Unutursam Fısılda (Hatice)
2015 Barbie in Rock ‘N Royals (Prințesa Courtney) ( voce)
2016 Ekși Elmalar (Muazzez)
2018 Arif V 216 (Ajda Pekkan)
2018 Bizim İçin Sampiyon ( Begum Atman Karatas)
2022 Bergen (Bergen)
2023 Bihter

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.