Biografie Ibrahim Celikkol (Ferhat – Dragostea in alb si negru)

7,789

Este un actor turc, model și fost jucător de baschet, născut pe data de 14 februarie 1982, la Izmit, Turcia.
Familia sa paternă este de origine turcă, iar familia maternă, originară din Salonic, a emigrat în Turcia.

Înainte de actorie a lucrat ca model profesionist, apărând pe podiumurile internaționale din întreaga Europa și a jucat baschet de performanță în echipa de tineret. Însă viața lui se schimbă brusc în 2009, când îl întâlnește pe Sinav Osman, cunoscut regizor, scenarist și producător din Turcia care deține casa de producție Sinegraf. Acesta îi oferă rolul căpitanului Shamil Baturaya în filmul Pars: Narkoteror. Acest film a marcat începutul carierei sale de actorie după care au urmat multe alte filme și seriale de televiziune de succes.

În 2011 a interpretat personajul Cemil in serialul Iffet în care joacă alături de actrița Deniz Cakir de care se îndrăgostește și cu care are o relație timp de doi ani.

Ibrahim este cunoscut publicului din România și din serialele Vieți la răscruce și Prizoniera destinului iar din toamna anului 2021 se va alătura distribuției serialului Mă numesc Zuleyha.

Pe lângă pasiunea sa pentru actorie, Ibrahim Celikkol este pasionat de sporturi extreme.

În 2017, actorul s-a căsătorit cu Mihre Mutlu și împreună au un fiu pe nume Ali.

Filmografie:
2004: Camdan pabuçlar (Mert)
2009: Pars Narkoterör (Şamil Baturay)
2009: M.A.T. (Sinan Atalay)
2010: Keskin Bıçak (Mithat)
2010–2011: Karadağlar (Gülali Karadağ)
2011–2012: Iffet (Cemil Özdemir)
2012: Fetih 1453 (Ulubatlı Hasan)
2013–2014: Merhamet (Fırat Kazan)
2014: Sadece Sen (Ali)
2014: Reaksiyon (Oğuz)
2016: Seddülbahir 32 Saat (Mehmet Çevus)
2016: Kördüğüm (Ali Nejat Karasu)
2017–2018: Siyah Beyaz Aşk (Ferhat Aslan)
2018–2019: Muhteşem İkili (Mert Barca)
2019–2021 : Doğduğun Ev Kaderindir (Mehdi)
2021: Bir zamanlar Çukurova

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.