Biografie Neslihan Atagul (Nare – serialul Fiica Ambasadorului)

0 2,782

S-a născut pe data de 20 august 1992 la Istanbul.
A absolvit Universitatea Yeditepe cu o diplomă în teatru. Este una dintre cele mai bune actrițe tinere din Turcia.
A debutat în seria TV “Yaprak Dokumu” (2006-2010) și a jucat mai târziu în filmul “ARAF”(2011). În același an apare în seria TV “Canım Babam”(2011). A urmat apoi serialul TV “Hayat Devam Ediyor” (Șirin Bakirci) în 2011-2012.

A primit aprecieri pozitive din partea criticilor și a câștigat numeroase premii pentru rolurile sale în “Fatih Harbiye” (2013-2014) și “Kara Sevda” (Dragoste Infinită -2015-2017), în care a interpretat rolul lui Nihan alături de fermecătorul Burak Ozcivit (Kemal Soydere). “Kara Sevda” este primul serial turcesc care a câștigat Premiul International Emmy, unul dintre cele mai importante premii din lume și care a atins 1 milion de abonați pe platforma Youtube.

În 2018 a jucat în serialul “Dip” (Bilge Koral) difuzat pe platforma puhutv iar în 2019 a revenit pe micul ecran cu seria TV “Fiica ambasadorului” pentru care a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul international de film din Izmir și la cea de-a cincea ediție a Premiilor DIAFA.

Actrița a jucat în numeroase filme, seriale și reclame TV, a fost imaginea brandului Pantene și a apărut pe coperta revistelor Bestyle, Instyle, Marie Claire, Cosmopolitan si Glamour.
În 2011 la un festival cinematografic din Turcia, Neslihan a primit premiul pentru “Cea mai promițătoare actriță”, iar în 2012 a primit premiul pentru “Cea mai bună actriță”, la a-45-a ediție a Festivalului de Film de la Tokio.

În 2016 s-a căsătorit cu actorul Kadir Dogulu, după ce aceștia au avut o relație de doi ani.
Pasiunile ei sunt: călătoriile, echitația, cititul, volei, înot.

Filmografie
2006 – İlkAşk
2011 – Araf
2015 – Senden Bana Kalan
2018 – Dışarda 2
2006–2010 – Yaprak Dökümü
2011- Canım Babam
2011–2012 – Hayat Devam Ediyor
2013–2014 – Fatih Harbiye
2015–2017 – Kara Sevda
2018 – Dip
2019 – Sefirin Kızı

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.