Biografie Selin Yeninci (Sanyie – Mă numesc Zuleyha)

0 2,174

Actrița Selin Yeninci s-a născut pe 16 ianuarie 1988 la Istanbul. Tatăl ei este ofițer pensionar iar mama sa deține un cabinet estetic.
De la vârsta de 6 ani a fost actriță de voce în cadrul unui program pentru copii la radio TRT. De-a lungul anilor a fost prezentatoare, voiceover de desene animate și a jucat în piese de teatru.

A absolvit Universitatea Dokuz Eylül, Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Actorie și a participat la cursuri de actorie în ateliere din Londra și Amsterdam.
După absolvirea universității, a jucat în piese de teatru precum Macbeth și Don Juan’s Night alături de Haluk Bilginer.

Filmografie
2018 – Nasipse Adayız (Arzu)
2018 – Bir Zamanlar Çukurova (Saniye)
2018 – Avlu (Merve)
2017 – Yüz Yüze (Melisa)
2016 – Kaçın Kurası (Neşe)
2016 – Rengarenk
2014 – Toz Ruhu (Neslihan)
2014 – Olur Olur (Ebru)
2014 – Vicdan (Hande)

Actrița face sport zilnic, practică Yoga și Wing Tsun și citește mult. În vacanța dintre sezoanele 1 și 2 ale serialului “Mă numesc Zuleyha” a luat cursuri de balet și canto.
Regizorii ei favoriți sunt Asghar Farhadi, Michael Haneke și Emin Alper iar filmele favorite sunt Kramer vs Kramer, Nașul și Fish Tank.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.