Nesrin Cavadzade (Sahika din serialul Pretul fericirii) – biografie, filmografie, hobby-uri si alte detalii interesante

1,570

Actrița Nesrin Cavadzade s-a născut în 30 iulie 1982 în Baku, Azerbaijan. A studiat baletul de la vârsta de 5 ani până la vârsta de 11 ani când s-a mutat în Turcia cu mama ei.

A absolvit liceul Şişli Terakki Lisesi unde a făcut parte din clubul de teatru, a jucat în piesa de teatru Nuntă turcească (Turkmen Dugunu) și s-a decis să devină actriță.
Și-a continuat studiile la Universitatea Marmara, Departamentul Televiziune și Cinema dar a studiat și actoria timp de 2 ani la Atelierul Şahika Tekand. În timpul facultății a regizat 5 filme de scurt metraj care au fost difuzate la festivale locale și internaționale precum Berlinale Talent Campus și a câștigat diverse premii.

După absolvirea facultății a debutat ca actriță în rol principal în serialul Yersiz Yurtsuz și în același timp a jucat rolul protagonistei și în filmul Dilber’in Sekiz Günü pentru care a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul festivalelor de film din Erzurum, Bursa și Ankara.
Următorul ei proiect a fost filmul Acı pentru care a primit numeroase aprecieri pozitive din partea criticilor de film.

Nesrin a jucat în multe filme și seriale de mare succes și a câștigat premii importante pentru performanțele sale precum: Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Festivalul de film Altin Portakal din Antalya pentru rolul interpretat în filmul Güzel Günler Göreceğiz (2011) și Premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul aceluiași festival pentru rolul din filmul Kuzu (2015).

A jucat în filmul american thriller foarte cunoscut Legends.

Cum își petrece timpul liber: face fitness, merge la aceeași sală de sport de 10 ani, îi place mult să citească și în fiecare zi citește 50 de pagini din diverse cărți, timp de o oră se joacă cu pisicile ei, își petrece timpul în natură sau cu mama și prietenele ei, postează pe rețelele de socializare, călătorește.

Vorbește fluent limba azeră, rusa, engleza, spaniola și în timpul liber învață araba și japoneza.

Este zodia leu și are 1,68 m înălțime.

Nu consumă deloc pâine sau alimente care conțin făină și timp de câțiva ani a fost pescetariană (consuma doar pește, nici un alt fel de carne).

Scriitorul ei preferat: Vladimir Nabokov 

Filmografie:
2007 Yersiz Yurtsuz (Suna)
2007 Pazar – Bir Ticaret Masalı(Eczacı)
2008 Dilber’in Sekiz Günü(Dilber)
2009 Gitmek: Benim Marlon ve Brandom (Derya)
2010 Acı (Torun)
2010 Samanyolu (Melek)
2011 GüzelGünler Göreceğiz(Anna)
2011 Al Yazmalım (Ayça)
2011 Yangın Var (Asya)
2012 Ağır Roman Yeni Dünya(Kara Leyla)
2013 Görüş Günü Kadınları(Lale)
2013 Derin Nefes Al (Nazlı)
2014 Küçük Ağa (Başak)
2014 Kuzu (Medine)
2014 Annemin Şarkısı (Zeynep)
2014 Son Mektup (Nihal)
2016 Kış Güneşi (Efruz)
2017 Bizim Hikaye(Tülay)
2019 Yasak Elma(Şahika)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.