Biografie Alina Boz (Mahur – Păzește-mă de mine)

1,838

Este o actriță de naționalitate turco-rusă, născută pe data de 14 iunie 1998, la Moscova, Rusia.
Mama ei este de origine rusă, iar tatăl ei, de origine turcă.
Alina a trăit în Rusia până la vârsta de 7 ani. În 2005 s-a mutat cu familia la Istanbul.

A început școala primară la Istanbul. De la vârsta de 9 ani a început să studieze dansul și actoria. A apărut în multe reclame și a apărut pe coperta revistei Heygirl în 2010 cu Murat Boz.
A studiat la Liceul Profesional de Aviație.
‌În 2014 s-a înscris la Universitatea Kadir Has, Departamentul de Teatru.

‌Alina Boz a jucat în cateva seriale, însă primul său rol principal este cel al lui Azra, din serialul “Ține-mă de mână”.

Un alt rol important al actriței este în producția Netflix “Aşk 101” alături de Kaan Urgancioglu, Pinar Deniz, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı și İpek Filiz Yazıcı.

În 2021 joacă alături de Burak Deniz în serialul de acțiune “Păzește-mă de mine”. Următorul proiect al Alinei este pelicula inspirată din fapte reale “Bandırma Füze Kulübü”.

Filmografie
2021 – Bandırma Füze Kulübü
2021 – Marasli
2020 – Aşk 101 (Eda)
2018-2019 – Elimi Bırakma (Azra Güneş)
2017 – Sevda’nın Bahçesi (Defne)
2014-2017 – Paramparça (Hazal)
2013-2014 – Cesur Hemşire (Canan)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.